10 alternative ieftine ale unor produse scumpe

10 produse scumpe de pe urma cărora puteți economisi bani, deoarece nu diferă cu nimic de alternativele lor mai ieftine

Când vine timpul să facem alegeri la supermarket, este posibil ca unele persoane să creadă că cele mai scumpe produse sunt cele mai bune, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Uneori, vă puteți optimiza bugetul alegând produse ieftine, care au aceeași calitate ca și cele mai scumpe. O alternativă pe care o puteți încerca este o marcă privată a unui lanț mare de supermarketuri, care poate oferi aceleași produse la prețuri mai mici, deoarece acestea nu fac investiții semnificative în anumite procese de comercializare, distribuție, marketing și publicitate.

Am pregătit o listă cu 10 produse care nu au nicio diferență de calitate în comparație cu omologii lor mai scumpi.

1. Condimente


Oamenii buni în bucătărie știu că utilizarea condimentelor poate face un fel de mâncare excelent. Pus față-n față cu o paradă de borcane ce conțin condimente precum scorțișoară, chimen, curcuma sau piper pe rafturi, este posibil să preferați cea mai ieftină opțiune sau marca proprie a supermarketului.

Indiferent ce alegeți, este important să urmăriți data expirării, deoarece, în timp, aroma condimentelor se poate schimba. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la acest lucru atunci când le cumpărați la vrac, care este un alt mod de a economisi bani și de a avea grijă de cantitatea pe care o cumpărați, deoarece acestea sunt de obicei utilizate în porții mici și, probabil, cele pe care le utilizați cel mai puțin poate rezista mai mult timp. O soluție pentru acest lucru ar putea fi împărțirea achiziției cu un prieten sau rudă.

2. Sare de masă

Sarea este probabil unul dintre cele mai utilizate condimente pentru asezonarea alimentelor. Deși sarea de masă obișnuită este un produs considerat ieftin în multe locuri, este de asemenea posibil să alegeți o alternativă ieftină care să se adauge la economiile gospodărești, deoarece ingredientele pe care le conține nu variază prea mult de la o marcă la alta.

Pentru referință, într-un lanț obișnuit de supermarketuri, am constatat că 2 kilograme de sare la borcan (un recipient de plastic) al unei mărci cunoscute costă 1,00 USD, iar cel al mărcii independente, 0,75 USD.

3. Produse de curățat

Doar pentru că un produs este mai scump nu înseamnă că este și mai eficient. De exemplu, înălbitorii pe care îi găsiți la supermarket au de obicei aceste ingrediente principale: hipoclorit de sodiu, surfactant anionic (unul dintre componentele cheie ale detergenților) și parfum, astfel încât să puteți folosi înălbitori la prețuri mai mici.

Este bine dacă aveți deja un brand preferat datorită parfumului său, dar pentru a completa lista de produse de curățat și dezinfectanți, nu ar fi o idee rea să începeți să încercați unele dintre variantele mai ieftine.

4. Fructe uscate


Nucile, cum ar fi migdalele, alunele de pădure, arahidele și nucile, sunt bune pentru sănătatea dvs. și sunt ideale ca gustări fără să faceți exces. Cu toate acestea, în unele locuri, prețurile lor pot fi puțin cam mari.

Există două moduri de a evita să cheltuiți prea mulți bani pe ele: una este alegerea mărcii proprii a lanțului de supermarketuri (dacă oferă acest lucru), iar cealaltă este cumpărarea lor la vrac și înghețarea unei porții atunci când vine vorba de cantități mari. Nu este nevoie să alegeți întotdeauna cele mai scumpe versiuni.

5. Pungi etanșe


Este un produs de unică folosință, prin urmare, nu vedem necesitatea de a cheltui prea mult pe el. Într-un supermarket, puteți găsi cutii cu 50 de bucăți de la 1 USD la aproximativ 2,50 USD. Atunci când sunt folosite pentru a organiza bucătăria sau pentru a scoate un sandwich sau o gustare din casă, puteți opta pentru mărcile economice și cele de sub eticheta supermarketului. Dacă scopul este de a le folosi pentru congelare, este indicat să testați dacă cele mai ieftine sunt suficient de rezistente pentru a conține alimentele.

Să nu uităm că le putem spăla și refolosi adesea, economisind astfel bani și având un impact mai bun asupra mediului.

6. Snackuri


Gustările sunt gustări (snacks = gustări) și mulți oameni au deja mărcile lor preferate, dar din când în când, puteți încerca versiuni ambalate la prețuri mai mici pentru a afla dacă au și ele gust bun (sau chiar mai bun). Atunci când aveți invitați, când numărul de persoane este mai mare decât de obicei, este, de asemenea, posibil să economisiți niște bani alegând cele mai economice chipsuri sau nachos.

7. Făină de grâu

Este posibil să găsiți o marcă bună de supermarket de făină de grâu sau altă făină mai puțin costisitoare pentru a pregăti rețete simple acasă. Asigurați-vă că verificați dacă are aceleași ingrediente ca și cele pe care le utilizați de obicei.

Un alt sfat pe care îl împărtășesc unii experți în economii este acela de a folosi făină de grâu pentru a face prăjituri sau clătite în loc de amestecuri gata făcute, deoarece acestea au o utilizare limitată pe lângă faptul că sunt mai scumpe. De exemplu, un amestec pentru prepararea clătitelor poate avea preț dublu față de făina obișnuită.

8. Cereale la cutie


Printre marea varietate de cereale care există, este posibil să alegeți unele dintre cele mai economice mărci atunci când aveți scopul de a economisi bani la supermarket. Puteți privi versiunile generice și ieftine ale celor mai frecvente, cum ar fi fulgii de porumb sau fulgii de grâu. Pentru a ne face o idee despre diferența de preț, am constatat că un brand de supermarket oferă cereale pentru aproximativ 2,50 USD, dar puteți găsi și altele cu până la 5 USD.

Se recomandă ca, dincolo de marcă sau preț, consumatorii să revizuiască tabelul nutrițional de pe cutiile de cereale, în special la cantitatea de zahăr, astfel încât să poată face cea mai bună alegere.

9. Fasole


Fasolea este un aliment de bază, iar unele supermarketuri oferă propriile lor versiuni, motiv pentru care se află pe lista noastră de produse care nu trebuie să fie cele mai scumpe doar din cauza mărcii, mai ales când sunt crude sau uscate . Și acest lucru nu se aplică doar fasolii, ci și altor boabe sau leguminoase, cum ar fi lintea și năutul.

Cei care consumă fasolea la conservă ar trebui să ia în considerare faptul că varietatea mărcilor poate avea unele diferențe de gust sau textură, astfel încât alegerea dvs. va depinde de preferința dvs. personală (și nu de prețul sau reclama produsului). Este recomandat să gustați și să comparați.

10. Fructe și legume


Acestea sunt imperative pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată zilnic, deci nu este ceva ce putem elimina din lista alimentelor. Când vine vorba de fructe congelate, nu există diferențe mari între mărci, astfel că puteți evita plata pentru cea mai scumpă variantă. O altă modalitate de a economisi este să le cumpărați de la standurile locale de legume și fructe și să le congelați acasă.

Reducerea consumului celor care vin spălate, tocate și gata de mâncat în recipiente de plastic este o altă măsură care contribuie la îmbunătățirea bugetul propriu, precum și alegerea mai multor fructe și legume de sezon, deoarece acestea sunt mai ieftine.

Amintiți-vă că acest articol are doar scop informativ; înainte de a înlocui o marcă cu alta, vă recomandăm să consultați un nutriționist atunci când vine vorba de alimente. În acest fel, veți fi siguri că veți face o alegere adecvată, care ia în considerare și valoarea nutrițională.

Ce alte produse credeți că ar trebui să includem în această listă? Care este cel mai bun sfat pentru a economisi bani la supermarket? Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII