30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO

Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu adevărat remarcabile. De la o întreagă familie cu un număr de degete fără precedent până la un băiețel ai cărui ochi nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum, derulați în jos pentru a vedea unele dintre cele mai unice trăsături genetice din lume.

1. Mama și fiul au o formă neobișnuită de heterocromie

Când cineva rămâne însărcinată, una dintre cele mai mari curiozități pe care le poate avea este cum va arăta copilul. Uneori, genetica dintr-o parte poate fi mult mai puternică decât cealaltă, iar copilul ajunge să devină o copie literală a părintelui. Și exact asta s-a întâmplat cu această mamă și cu fiul ei.


Când s-a născut fiul ei, nimănui nu i-a venit să creadă că s-a născut cu exact același tip de heterocromie pe care o avea și ea în ochi. Starea a dus la o combinație unică de ochi albaștri și negri, care sunt cu siguranță de neuitat.

2. Această fată are atât albinism, cât și heterocromie

Care sunt șansele ca o persoană să se nască cu două condiții genetice atât de puternice? Ei bine, o fată pe nume Amina Ependieva a făcut-o și nu se putea să părea mai unică. Datorită albinismului, cantitatea de pigment de melanină din piele, păr și ochi este redusă în comparație cu altele.


Și heterocromia a dus la faptul că ea are ochii de culori diferite. Combinația ambelor mutații o face pur și simplu să arate ca una dintre cele mai unice persoane din lume.

3. Acest băiat care s-a născut cu un semn de naștere de neuitat

Deși această afecțiune este rară, este posibil să o fi văzut la o persoană sau două. Condiția se numește piebaldism, care este o afecțiune genetică rară în care o persoană se naște fără anumite celule numite melanocite într-o anumită zonă a pielii.


Afecțiunea are ca rezultat, de obicei, apariția unui petic alb pe piele și este cel mai frecvent pe frunte, rezultând ca acea zonă specifică să aibă și părul alb. Având în vedere cât de sensibilă este starea, nu se recomandă ca persoana să vopsească acea parte a capului.

4. Ambii dintre acești cei mai buni prieteni au vitiligo

Vitiligo este o afecțiune destul de frecventă în care petele albe se dezvoltă pe pielea unei persoane. Poate apărea pe diferite niveluri de severitate pentru diferite persoane și este de obicei cauzată de lipsa de melanină în anumite părți ale pielii.


Acest băiat de 8 ani pe nume Carter Blanchard s-a născut cu Vitiligo și s-a simțit adesea diferit de ceilalți pe măsură ce creștea. Dar, într-o zi, și-a găsit geamănul-câine, micuțul Rowdy, care s-a născut și el cu vitiligo. Încă din prima zi în care s-au întâlnit, cei doi prieteni au fost inseparabili.

5. Această persoană are un model unic în ochi

Acest tip nu s-a putut abține să nu împărtășească online ochii soției sale, datorită tiparului lor neobișnuit. S-a născut cu ochi de un albastru deschis și, deși culoarea este deja suficient de unică, li s-au adăugat și un pic de condiment genetic suplimentar.


Dacă te uiți suficient de atent, ochii urmează un model neobișnuit, care aproape seamănă cu o floare. Evident, combinația dintre culoarea ochilor, modelul și lumina uimitoare a apusului creează o imagine incredibilă a acestei trăsături unice.

6. Născut cu heterocromie parțială

Dacă heterocromia este deja o afecțiune destul de aparte, imaginați-vă că aveți heterocromie parțială în ambii ochi! Această persoană s-a născut de fapt cu culori diferite la ambii ochi, o afecțiune cunoscută și sub numele de heterocromie sectorială - o formă incompletă de heterocromie.


Și cel mai tare lucru este că nu numai că are ochi de culori diferite, dar fiecare dintre ei are o culoare dominantă și un pic din celălalt. Ochiul drept este predominant căprui, în timp ce ochiul stâng este predominant verde.

7. Această fată s-a născut atât cu părul blond, cât și cu părul brun

Ne putem imagina doar cum această fată probabil întâlnește oameni care se îndoiesc că într-adevăr s-ar fi născut cu două culori de păr diferite. Oriunde merge, oamenii cred că este o declarație de modă realizată cu atenție la salonul de coafură. Așadar, sora ei a decis să posteze online trăsătura sa unică, împărtășind o imagine a fetiței din 1989 și o alta a anilor recenți


Cumva, ea s-a născut cu un petic de păr blond perfect delimitat pe partea stângă și cu părul castaniu pe partea dreaptă și nu există nicio îndoială că îi stă de minune acest look.

8. Această fată a moștenit un spațiu gol în sprânceană

Când ne gândim la genetică și la trăsăturile ereditare, nu ne gândim în mod deosebit la un posibil decalaj pe care l-ai avea într-o sprânceană. Dar, se pare că genele familiei acestei fete erau atât de puternice, încât era imposibil să ignorăm decalajul sprâncenelor care se transmitea din generație în generație.


În această imagine, ea arată pe unul dintre cei mai îndepărtați strămoși ai ei, care avea exact același gol din sprânceană cu care s-a născut și ea. În mod clar, anumite trăsături sunt menite să fie transmise.

9. Un băiat care s-a născut cu sindromul „Ochi de pisică”

Acest tânăr din China s-a născut cu o afecțiune extrem de rară, care este foarte necunoscută pentru majoritatea oamenilor. Nong Youhiu s-a născut în sudul Chinei, cu o afecțiune numită sindromul „Ochi de pisică”, cunoscut în lumea științifică ca „Trisomia 22”. La persoanele afectate de Sindromul ”Ochi de pisică”, fiecare celulă are cel puțin un mic cromozom suplimentar (duplicat) alcătuit din material genetic de la cromozomul 22. Din această cauză, sindromul ”Ochi de pisică” este întâlnit și sub denumirea de Trisomia 22. Starea îi permite practic să vadă aproape perfect în întuneric.


În mod interesant, ochii lui reflectă, de asemenea, lumina diferit în timpul nopții și s-a raportat că are și o vedere nocturnă îmbunătățită. Singurul lucru negativ este că sindromul îi face ochii extrem de sensibili la lumină.

10. Acest bebeluș s-a născut cu o tonă de păr

Acum, asta este ceva ce nu vedem în fiecare zi. De obicei, atunci când bebelușii se nasc, aceștia fie se nasc aproape chei, fie cu un pic de păr. Sigur, există excepții, dar cele mai multe excepții nu ating acest nivel. Uită-te doar la părul de pe capul acestui copil - este mai des decât al unui adult.


Toată lumea a fost incredibil de surprinsă când a văzut că bebelușul se născuse cu capul plin de păr, dar poate ce a fost și mai surprinzător a fost că părul său a continuat să crească. În această imagine, bebelușul are 7 luni. Ai mai văzut vreodată așa ceva?

11. Un model ocular unic și heterocromie sectorială

Se pare că culorile și modelele interesante ale ochilor sunt mai frecvente decât ne-am imaginat. Luați această persoană de exemplu. S-a născut atât cu heterocromie sectorială, cât și cu un model inexplicabil în ochi, ce nu poate fi ignorat.


Heterocromia sectorială a condus la un pic de căprui în ochiul verde unic colorat, iar modelul seamănă cu ceva nemaivăzut. Unii ar spune chiar că modelul seamănă cu o carapace de broască țestoasă.

12. Acest bebeluș s-a născut cu un semn de naștere de „upvote”*

*„Upvote este o metodă de pe site-ul Reddit prin care utilizatorii își pot semnala aprobarea suportul pentru o postare. Voturile pozitive (upvotes) mută o postare în partea de sus a site-ului și reprezintă o modalitate de a măsura câte persoane aprobă conținutul care se află într-o postare.”

Semnele de naștere vin în toate formele și, deși unele dintre ele pot trece neobservate, altele se remarcă de îndată ce cineva aruncă o privire rapidă. Acesta este cazul acestui mic copil, care s-a născut cu cel mai unic semn de naștere pe cap. Semnul de naștere are forma perfectă a unui upvote sau a unei săgeți îndreptate în sus, iar părinții ei nu se pot opri din a face fotografii pentru a împărtăși fenomenul cu prietenii și familia.


Ne întrebăm dacă atunci când copila va crește, semnul ei de naștere va deveni pur și simplu invizibil sub părul ei. S-ar putea să arate ca Rogue din X-Men dacă nu!

13. Un tip cu un semn de naștere pe ochi

Semnele din naștere în diferite părți ale corpului sunt destul de frecvente, dar știați că unii oameni au semne de naștere în ochii lor? Da, se pare că există ceva numit nev irian, care este practic un pistrui oculară.


Conform cercetărilor, este mult mai frecvent decât știm, deoarece aproximativ 6 din 10 persoane îl au. Lucruri precum expunerea la soare pot influența modul în care arată acest semn de naștere. Cam seamănă ca un tatuaj pe ochi!

14. Născut fără amprente

Această tulburare genetică extrem de rară are ca rezultat nașterea fără amprente, atât la degetele de la mâini, cât și la cele de la picioare. Condiția genetică se numește adermatoglifie și este practic absența crestelor pe pielea și degetele unei persoane. Ne întrebăm cât de mult afectează asta viața lor de zi cu zi.


La nivel mondial, există doar cinci familii care au raportat că au această afecțiune, ceea ce arată cât de rară este. Întrucât avem nevoie de amprente digitale pentru multe lucruri în zilele noastre, trebuie să fie obositor să fie nevoiți să-și explice starea de fiecare dată.

15. Acest tip are cele mai lungi brațe

Tipul ăsta a intrat pe Reddit pentru a împărtăși cât de lungi îi sunt brațele, și este destul de spectaculos. Potrivit postului său Redditt, el are brațe cu o lungime de 175 cm, cu o anvergură de 198 cm. Ne întrebăm dacă la fel ca Michael Phelps, este și un bun înotător. Are brațe de mărimea unui adult întreg! Trebuie să fie atât de greu să găsești cămăși și jachete cu mâneci lungi pentru acest tip, sperăm să nu devină prea rece vremea acolo unde locuiește.


Pe lângă trăsătura sa unică, el este, de asemenea, incredibil de înalt. După cum arată această imagine, el și-a îmbrățișat pe deplin unicitatea și este complet mândru de înălțimea și brațele sale lungi.

16. Această persoană are una dintre cele mai rare forme de buric

Iată câteva fapte pe care probabil nu le știați despre buric. În primul rând, există o concepție greșită că felul în care se formează buricul are legătură cu felul în care a fost tăiat cordonul ombilical la naștere, dar asta nu este adevărat. De fapt, forma buricului pe care o va avea o persoană se formează în timp ce bebelușul este încă în pântece, deoarece totul se reduce la modul în care pielea crește în jurul cordonului cuiva.


Deci, nu contează dacă aveți un buric în exterior ca acest tip sau interior ca majoritatea populației, totul se rezumă la timpul petrecut în pântece.

17. Profitând la maximum de o afecțiune unică

Există o mulțime de afecțiuni ale pielii în lume și, deși unele sunt mai severe decât altele, unele dintre ele pot ajunge să inspire creativitate unei persoane la fel ca fata prezentată în această imagine. Potrivit postării sale, are o afecțiune a pielii numită dermatografie, care o face mai sensibilă decât ar fi normal, determinând ridicarea acesteia de la cele mai mici zgârieturi.


Și, din moment ce a îmbrățișat-o pe deplin, o folosește uneori pentru a-și face modele pe piele și se plimbă cu ele la fel ca cu un tatuaj. În această imagine, ea a desenat o floricică.

18. Această femeie este propria ei geamănă

Da, oameni buni, există așa ceva ca a fi propriul tău geamăn și felul în care se întâmplă este departe de a fi obișnuit. Taylor Muhl, unul dintre purtătorii unici ai acestei afecțiuni genetice rare explică ce înseamnă să fie propriul ei geamăn sau să porți afecțiunea numită chimerism.


Potrivit lui Muhl: „Am două seturi de ADN, două tipuri de sânge și celule imune. Cele două culori ale pigmentării pielii de pe trunchiul meu provin din cele două machete genetice ale mele și ale geamănului meu. Cazul meu particular de chimerism este legat de o boala autoimună.

19. Această întreagă familie are 12 degete la fiecare mână

Este sigur să spunem că această familie braziliană este una dintre cele mai unice familii din lume, deoarece fiecare membru s-a născut cu 12 degete. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a unei afecțiuni genetice ereditare numită polidactilie, care este practic o diformitate în care mâna cuiva are degetele în plus.


Acest lucru se poate întâmpla în trei locuri diferite în mâna cuiva: în mijlocul mâinii, care este cel mai puțin obișnuit, lângă degetul mare, cunoscut și sub numele de duplicare a degetului mare, și cea mai comună formă fiind lângă degetul mic.

20. Această persoană fără articulații mijlocii în degete

Simbrahidactilia este o anomalie congenitală, caracterizată prin anomalii ale membrelor constând în brahdactilie, sindactilie cutanată și hipoplazie globală a mâinii sau piciorului. În multe cazuri, oasele vor lipsi de la degete și unele degete pot lipsi cu totul, variază de la persoană la persoană, ca majoritatea condițiilor de pe această listă.


Nu se crede că este moștenită. În unele cazuri, simbrahidactilia este un defect însoțitor al unui sindrom genetic numit sindromul Polonia, în care există o subdezvoltare a mușchiului toracic pe o parte a corpului.

21. O persoană cu o venă hexagonală unică la încheietura mâinii

Venele vizibile sunt o afecțiune pe care o au mulți oameni și, de cele mai multe ori, nu este nimic de îngrijorat. De fapt, potrivit cercetărilor, peste 25 de milioane de americani au această afecțiune, cu simptome diferite. Poate fi legat de sindromul picioarelor neliniștite și de varice.


În cazul acestei persoane, venele vizibile au formă unică de hexagon. Aceste vene vizibile nu sunt motive de îngrijorare și această persoană este cu siguranță fericită să împărtășească unicitatea lor cu lumea.

22. Un alt semn din naștere de neuitat

Iată o altă persoană care și-a îmbrățișat pe deplin semnul lor din naștere unic, ceea ce ne face să ne întrebăm cum se formează semnele de naștere în primul rând. În mod surprinzător, însă, până în prezent, medicii încă nu au reușit să stabilească cauza semnelor de naștere, tot ce știu este că nu pot fi prevenite, iar cauza lor nu este legată de sarcină.


În timp ce unele semne de naștere sunt genetice și pot fi din familie, altele sunt complet aleatorii. Cele mai frecvente tipuri sunt semnele din naștere vasculare și semnele de naștere pigmentare.

23. Fata asta are pistrui în iris

Această fată cu cea mai unică pereche de ochi are o afecțiune numită iris nervus - o afecțiune caracterizată prin pistrui oculari care se găsesc de obicei pe irisul ochiului. Credeți sau nu, în jur de 60% dintre oamenii din lume o au și de obicei vine ca urmare a unei expuneri îndelungate la soare.


De obicei sunt destul de plate și nu prezintă niciun risc medical pentru persoana respectivă. Ele sunt complet diferite de alte forme de afecțiuni mai periculoase ale ochilor, cum ar fi melanomul irisului sau diferite mase din ochi.

24. Vitiligo a făcut ca jumătate din genele ei să devină albe

Vitiligo este o altă afecțiune care afectează o grămadă de oameni și poate avea diferite severități. Acum, afecțiunea se poate manifesta prin pete depigmentate luminoase sau întunecate pe pielea cuiva și poate afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi părul.


Părul unei persoane ar putea deveni alb prematur, sprâncenele sau genele ar putea pierde culoarea sau, în unele cazuri, ar putea afecta chiar și culoarea retinei ochiului. Indiferent de modul în care decide să se arate, este absolut unic în fiecare persoană.

25. Această femeie este alergică la frig

A fi alergică la frig este un lucru real, iar această fată a decis să împărtășească modul în care se manifestă în corpul ei. Persoanele care sunt alergice la frig au de obicei o afecțiune numită urticarie rece, care se manifestă de obicei în diferite niveluri de gravitate.


Pentru unii oameni, se poate întâmpla în câteva minute de la expunerea la frig, iar pentru alții, poate dura puțin mai mult. De asemenea, în funcție de cât de gravă este, se poate arăta printr-o reacție minoră sau cu adevărat severă, precum cea pe care o resimte această fată.

26. Păr și gene blonde și brunete

Pe cât de rară este, de fapt este posibil ca o persoană să se nască cu două culori diferite ale părului și, în cazul acestei fete, și cu două culori diferite ale genelor. Acum, nu avem nicio idee care este explicația faptului că sprâncenele ei au rămas cu o singură culoare, dar hei, aceasta este frumusețea de a avea o stare inexplicabilă.


În timp ce pentru unele afecțiuni genetice există explicații foarte plauzibile, pentru altele, lucrurile par doar să se întâmple, iar oamenii ajung să aibă cele mai unice înfățișări.

27. Acest bebeluș a moștenit degetele de la picioare lipite ale tatălui său

Degetele palmate pot fi rezultatul unei afecțiuni numite sindactilie, care, la fel ca majoritatea afecțiunilor, se manifestă în diferite forme la oameni. Dar pentru unii oameni, poate apărea și complet aleatoriu și fără niciun motiv. La acest tip, afecțiunea se manifestă ca o pereche de degete palmate în fiecare picior și, spre surprinderea sa, fiul său s-a născut la fel.


Micuțul bebeluș s-a născut într-adevăr cu degetele mici unite și, atunci când este așezat chiar lângă degetele de la picioare ale tatălui, imaginea este pur și simplu prea drăguță.

28. Acest copil s-a născut cu un petic negru de păr

Imaginați-vă doar surpriza acestor părinți când au văzut creșterea părului bebelușului și o pată specifică pe acesta crescând de o culoare diferită? Ambii părinți sunt blonzi, astfel încât bebelușul și-a moștenit aspectul blond, totuși, o parte specifică insistă să crească doar cu părul negru.


Evident, au decis să o verifice și să încerce să o înțeleagă cât mai mult posibil, dar oricât l-ar fi ras, părul a continuat să crească cu aceeași culoare. De asemenea, nu au găsit niciun semn de naștere dedesubt, așa că literalmente nu au nicio explicație pentru condiția unică.

29. Acest tip cu barba pe jumătate portocalie și pe jumătate brună

Când începem să ne gândim că probabil am văzut aproape totul, tipul acesta vine să se laude cu una dintre cele mai tari bărbi din lume. Potrivit postării sale pe Redditt, barba îi crește 1/4 portocaliu și apoi se desparte aproape de mijlocul bărbiei.


Explicația pentru asta? Niciuna. Într-o zi, când a decis să-și crească barba pe deplin, și-a dat seama brusc că o culoare portocalie continuă să crească și că chiar s-a extins până la buza de jos. Ne întrebăm ce culoare are pielea lui sub portocaliu!

30. Această fată s-a născut cu o afecțiune numită Coloboma

Fără îndoială, fiecare dintre noi va părăsi acest articol cu un pic mai multe cunoștințe despre afecțiunile oculare și ale pupilelor. O fată nu s-a putut abține să nu împărtășească o imagine de aproape a ochiului surorii sale, care prezintă cum arată afecțiunea „coloboma”.


Oamenii cu această afecțiune au, de obicei, o parte lipsă din țesutul normal din jurul pupilei sau din interiorul acesteia din naștere. Acest lucru poate arăta în multe feluri și, în acest caz, a făcut ca pupila să pară că se varsă în restul irisului. Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII