9 motive pentru a începe să consumi unt de arahide

Pierderea în greutate, prevenirea cancerului de sân, reducerea insomniei și mult mai multe - untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism! Este plin de vitamine utile, minerale, grăsimi sănătoase și elemente pe care corpul tău le dorește. Tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de el cu moderație și veți vedea rezultatele în curând.

1. Ajută la reducerea șanselor de cancer mamar.

Proteinele și grăsimile naturale din arahide pot reduce semnificativ riscul de boli de sân, cum ar fi cancerul. Acest lucru a fost susținut de un studiu realizat de Fundația pentru Cercetarea Cancerului la Sân și Institutul Național de Sănătate al SUA. Consumul zilnic al acestui produs are un efect pozitiv asupra corpului și, în special, asupra sânilor. Deci, dacă nu sunteți alergic la acesta, asigurați-vă că îl adăugați în meniul dvs.

2. Promovează pierderea în greutate.


Se pare că untul de arahide a fost eliminat pe nedrept din multe planuri de dietă, deoarece este considerat prea gras. În schimb, untul de arahide este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutriție. Nu modifică nivelul zahărului din sânge și oferă, de asemenea, corpului dvs. elemente sănătoase. Consumul de 2 linguri, de 2 ori pe săptămână poate duce la preveni luarea în greutate.

3. Scade nivelul de stres.


Conține un sterol vegetal - numit beta-sitosterol, care poate ajuta la normalizarea nivelului hormonului stresului - cortizol. Grăsimile sale sănătoase, antioxidanții, fierul, magneziul, calciul și vitamina C vă ajută să compensați lipsa acestor elemente din corp, ceea ce vă va face să vă simțiți mai bine. De asemenea, combinat cu gustarea ta preferată, va avea un efect chiar mai bun asupra dispoziției tale.

4. Promovează activitatea creierului și memoria.


Vitamina E, zincul, magneziul și niacina din alune susțin activitatea creierului. Vitamina E este, de asemenea, capabilă să stimuleze memoria, în special pentru persoanele în vârstă. S-a aflat chiar că ajută la moderarea bolii Alzheimer. Așadar, un borcan cu unt de arahide ar putea fi o gustare bună pe care să o ai la îndemână pentru dragii tăi bunici!

5. Ajută mușchii să se refacă după un antrenament.


Este o mâncare excelentă, înainte și după antrenament. Grăsimile și carbohidrații săi vă vor umple cu energie suficientă pentru întreaga sesiune. De asemenea, este bogat în potasiu, care joacă un rol cheie în sănătatea musculară în ceea ce privește recuperarea. Mai mult, poate împiedica apariția crampelor musculare, astfel încât sesiunea de antrenament se va transforma într-o plăcere.

6. Vă controlează tensiunea arterială.


O altă proprietate extraordinară a potasiului - este capabil să vă scadă tensiunea arterială. Acest efect este susținut cu magneziu - încă un element în care arahidele sunt bogate. Pentru a vă asigura că funcționează pentru dvs., trebuie să căutați o versiune nesărată a acestui produs.

7. Scade șansele dezvoltării de diabet.


O altă proprietate uimitoare a untului de arahide - poate reduce riscul de diabet. Da, arahidele conțin multe grăsimi, dar acestea sunt grăsimi nesaturate - și sunt sănătoase pentru dvs. Sunt capabile să îmbunătățească stabilitatea glucozei și insulinei. În cercetările efectuate de Universitatea Harvard s-au găsit câteva rezultate uimitoare - femeile care consumau unt de arahide în mod regulat aveau un risc de diabet cu 21% mai redus, comparativ cu cele care nu l-au consumat niciodată.

8. Te ajută să dormi mai bine.


Aminoacidul din arahide, numit triptofan, stimulează hormonul somnului, melatonina și hormonul fericirii, serotonina. Te calmează, încetinește procesele corpului și promovează un somn bun. Cu toate acestea, nu este nevoie să mănânci mult din ea - ar trebui să fie suficiente doar două linguri.

9. Este bun pentru femeile însărcinate.


Consumarea untului de arahide în timpul sarcinii poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra fătului. Este posibil ca acesta să promoveze toleranța fătului și să-l ajute împotriva alergiilor alergiile la nuci, încă din uter. Totodată, elementele utile ale arahidelor vor aduce beneficii sănătății mamelor.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII