Cei mai buni 10 portari cu cele mai multe goluri marcate din istoria fotbalului

Cunoscuți pentru faptul că țin mingea departe de poartă, unii dintre acești stoperi au, de fapt, recorduri de goluri mai bune decât atacanții.

35 de lucruri utile pe care nu știai că le poate face cuptorul tău cu microunde

Mulți dintre noi folosim cam aceleași aparate în bucătăria noastră. Dacă vrem să facem lucrurile rapid și convenabil, atunci un cuptor cu microunde este de obicei un aparat obișnuit pentru încălzirea alimentelor și dezghețarea lor, dar de obicei utilizarea lui se oprește aici. Cu toate acestea, se pare că cuptoarele noastre cu microunde au atât de multe utilizări, iar mulți dintre noi nu cunosc nici măcar jumătate dintre ele. Așadar, în acest articol, vă prezentăm câteva dintre cele mai bune utilizări ale acestui minunat aparat! Aruncați o privire, iar la finalul lui veți arunca, fără îndoială, tot ce aveți în bucătărie, cu excepția iubitului cuptor cu microunde! (Bine, poate nu mergem atât de departe, dar crede-ne - vei fi șocat).


1. Îndepărtați cu ușurință timbrele de pe plicuri

V-ați trezit vreodată că vă chinuiți să scoateți un timbru pe care l-ați pus din greșeală pe un plic? Dacă da, atunci nu trebuie să disperați. Ar trebui să vă puteți folosi cuptorul cu microunde pentru a vă ajuta să scoateți acel timbru în cel mai scurt timp, în câțiva pași simpli.


Pur și simplu puneți plicul în cuptorul cu microunde și porniți la putere medie timp de 20 de secunde. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a slăbi lipiciul, astfel încât să îl puteți desprinde imediat după aceea.

2. Dezinfectați regulat buretele de bucătărie

Să fim sinceri, prea mulți dintre noi uităm să curățăm sau să schimbăm buretele de bucătărie. Dar odată ce realizezi câte bacterii se dezvoltă pe el, s-ar putea să vrei să îl cureți sau să îl schimbi mai des.


Înmuiați buretele în apă și lăsați-l câteva minute. După aceea, puneți-l în cuptorul cu microunde, la putere medie, timp de aproximativ două minute. Asta ar trebui să fie suficient timp pentru a-l curăța și, dacă vă simțiți elegant, adăugați câteva picături de lămâie pentru a-l împrospăta.

3. Readuceți la viață pâinea veche

Nu există niciun motiv să aruncați pâinea veche înainte de a încerca acest mic truc. Luați baghetele, de exemplu. Acestea sunt cu siguranță preferate, dar mulți oameni preferă să nu le cumpere pentru că se învechesc destul de repede.


Pur și simplu umeziți un prosop de bucătărie cu puțină apă pulverizată și puneți pâinea în prosop. Apoi, puneți-le pe amândouă în cuptorul cu microunde timp de zece secunde la putere mare. Acest lucru va adăuga din nou umezeala necesară pâinii dumneavoastră.

4. Creați-vă propriul cuptor de olărit

Pe lângă faptul că vă gătește mâncarea, cuptorul cu microunde ar putea fi mult mai util în alte aspecte ale vieții dumneavoastră. De exemplu, dacă olăritul din lut a fost întotdeauna ceva ce ai vrut să încerci, dar nu prea vrei să plătești pentru cursurile costisitoare, atunci doar instalează-ți propria ta stație de lut acasă.


Pentru a vă face propriul cuptor, încercați să puneți obiectele de lut pe care le-ați creat în cuptorul cu microunde acoperite cu hârtie de copt. După câteva minute, piesa ar trebui să fie fixată și perfect întărită.

5. Faceți chipsurile să fie din nou crocante, în cuptorul cu microunde

Nu-i așa că e cel mai rău lucru când îți iei cu emoție punga de chipsuri și realizezi că cineva a lăsat-o deschisă, așa că acum sunt toate înmuiate? Ce-ar fi să încerci să salvezi acele chipsuri cu ajutorul cuptorului cu microunde?


Așezați chipsurile pe un prosop de hârtie și porniți cuptorul la putere maximă pentru doar câteva secunde. Repetați daca este nevoie. Și uite așa, chipsurile tale vor fi din nou crocante.

6. Prăjește o grămadă de nuci

Să fim sinceri, cui nu-i place un bol delicios de alune prăjite? Deși mulți dintre noi ajungem să nu mai optăm pentru această gustare din cauza faptului că poate consuma mult timp, iată un mic truc.


Se toarnă o jumătate de linguriță de ulei vegetal sau de canola pe farfuria cuptorului. Apoi, acoperiți-o cu o ceașcă de nuci (la alegere). Puneți-o la microunde timp de un minut, amestecați și apoi încă un minut până când acestea se prăjesc. Ar trebui să vă ia între trei și opt minute pentru a fi gata.

7. Decojește cu ușurință roșiile sau piersicile

Aceasta este pentru cazul în care ai chef să mănânci niște legume sau fructe proaspete fără pieliță. Sau, poate vrei să gătești și nu ai chef să te chinui să le scoți coaja.


Pentru o soluție rapidă și ușoară de a le îndepărta pielița, puteți pune roșiile sau piersicile în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde, la putere medie. Apoi, lăsați fructele să stea timp de aproximativ două minute înainte de a începe să le decojiți.

8. Adu-ți rimelul uscat înapoi la viață

În timp ce unele persoane adoră să se machieze zilnic, altele s-ar putea să îl aplice doar din când în când. Pentru cele care îl poartă doar ocazional, rimelul s-ar putea să se usuce puțin cu timpul.


Dacă simți că încă nu e timpul să îl arunci și vrei să îl readuci la viață, pune-ți rimelul în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde și voila!

9. Decojește usturoiul cu ușurință

Puteți iubi sau urî usturoiul, dar nu există nicio îndoială că aroma sa minunată și utilizările sale sunt infinite. Cu toate acestea, uneori este incredibil de greu să îl decojești, ceea ce descurajează pe oricine să îl folosească.


Dacă vreți să vă ușurați viața, puneți o căpățână de usturoi în cuptorul cu microunde și încălziți-o timp de 15 secunde la putere medie. În cel mai scurt timp, pielița se va desprinde și îl vei putea decoji cu ușurință!

10. Preveniți aceste lacrimi data viitoare când tăiați ceapa

Tăierea cepei poate fi o misiune uriașă și, deși există mai multe trucuri pentru a preveni plânsul în timpul procesului, multe dintre ele pot fi destul de dezamăgitoare. Așa că, data viitoare, încearcă asta. Pur și simplu tăiați rădăcina cepei și scoateți-i vârful.


Apoi, se pune în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30 de secunde la putere maximă. Puteți începe apoi să tăiați ceapa, iar ochii ar trebui să fie în siguranță.

11. Creați-vă propria pernă de încălzire

Pernele de încălzire sunt utile pentru o serie de lucruri - ne încălzesc atunci când este frig și ne ajută foarte mult ori de câte ori o parte a corpului nostru este în durere. Oricare ar fi motivul, nu este nevoie să tot cumpărați perne de încălzire, deoarece vă puteți crea propriile perne în mod simplu și ușor.


Luați o șosetă curată și umpleți-o cu o grămadă de orez, coaseți partea de sus și asigurați-vă că nimic nu poate scăpa. Apoi, băgați-o în cuptorul cu microunde și ta-da! Ai o pernă de încălzire ieftină și ușoară.

12. Coaceți un tort întreg

Pentru mulți dintre noi coacerea unui tort întreg în cuptorul cu microunde este ceva nemaiauzit. Dar, credeți sau nu, este posibil și iese absolut delicios!


Există tone de rețete online pentru orice fel de prăjituri, dar pentru majoritatea dintre ele, tot ce ai nevoie este făină, ulei, sare, zahăr și laptele pe care îl preferi. N-ar strica nici niște pudră de cacao.

13. Încălzește-ți produsele solide de înfrumusețare

Atât de multe dintre noi au sertare pline sau chiar dulapuri cu o tonă de produse de frumusețe pe care ajungem să nu le folosim ani de zile. Iar când în sfârșit îți amintești că sunt acolo, s-ar putea să nu mai fie la fel de utile ca odinioară.


Așadar, dacă doriți să încălziți produsele care s-au solidificat complet din cauza frigului, puneți-le în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde și se vor destinde.

14. Accelerează timpul de înmuiere a fasolei și lintei

Uneori s-ar putea să nu aveți chef să vă înmuiați prea mult timp lintea și fasolea. În loc să aștepți o noapte întreagă până când acestea sunt înmuiate corespunzător, pune-le într-un bol rezistent la microunde și acoperă-le cu apă.


Adăugați puțin bicarbonat de sodiu și puneți-l în cuptorul cu microunde la putere mare timp de aproximativ zece minute. După aceea, lăsați vasul timp de aproximativ 30-40 de minute, iar apoi fasolea va fi gata de gătit.

15. Aburiti-vă legumele

Cine spune că ai nevoie de un aburitor sau un coș de aburi fantezist pentru a obține minunatele tale legume la abur? Cuptorul cu microunde funcționează la fel de bine și destul de repede. Mai întâi, tăiați legumele așa cum vă place.


Apoi, puneți-le într-un bol pentru microunde, acoperiți-le cu un strat foarte subțire de apă și acoperiți-le cu folie de plastic. Apoi, încălziți-le la putere mare timp de câteva minute, iar legumele dvs. ar trebui să fie fierte la aburi!

16. Faceți chipsuri de cartofi de casă

Cine nu iubește niște chipsuri de cartofi delicioase făcute în casă? Și cel mai bun lucru este că poți să ți le faci singur dacă ai un cuptor cu microunde la îndemână. Tot ce ai nevoie sunt niște cartofi tăiați cât mai subțire. Apoi, aruncați-i în cuptorul cu microunde cu un pic de ulei de măsline și sare.


Pentru ca acest lucru să funcționeze, asigurați-vă că le așezați într-un singur strat înainte de a porni cuptorul la maximum timp de aproximativ patru minute. După ce se răcesc, înfigeți-vă în ele!

17. Înmuiați zahărul brun întărit

Zahărului brun nu îi ia atât de mult timp să se aglomereze, așa că, dacă te confrunți vreodată cu această mică problemă, folosește cuptorul cu microunde pentru a găsi o soluție.


Puneți zahărul într-un castron, acoperiți partea de sus a recipientului pentru microunde cu un prosop de bucătărie umed, apoi, puneți totul la microunde timp de aproximativ 30 de secunde pe rând. În câteva minute, cocoloașele ar trebui să dispară.

18. Sterilizați solul de ghiveci

Te-ai gândit vreodată că ai putea să-ți îmbunătățești abilitățile de grădinărit cu ajutorul cuptorului cu microunde? Poate fi un alt truc care sună ciudat pentru unii, dar este de fapt incredibil de util. Pentru început, ia niște pământ într-o pungă resigilabilă și adaugă puțină apă.


Apoi, lăsați punga deschisă în partea de sus și puneți-o în centrul cuptorului cu microunde. Încălziți-o la aproximativ 80 până la 95°C timp de aproximativ trei minute și apoi sigilați punga până când se răcește.

19. Gătește niște bucăți delicioase de bacon

Este de necontestat faptul că mirosul de bacon este probabil unul dintre cele mai bune mirosuri care există. Ne amintesc de weekenduri și de vremuri distractive și, practic, sunt gustarea perfectă care ar merge cu orice.


Dacă doriți să o gătiți rapid, începeți prin a acoperi o farfurie cu un prosop de hârtie, adăugați baconul într-un singur strat, apoi mai adăugați câteva foi de hârtie deasupra. Puneți-o la cuptorul cu microunde timp de câteva minute și ar trebui să devină perfect crocantă în scurt timp.

20. Înmoaie-ți înghețata

Data viitoare când îți dorești o înghețată, dar te simți descurajat după ce vezi că este prea înghețată, gândește-te la acest truc. Înmoaie-ți înghețata punând întregul vas în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.


Sau poți pune apă într-un bol, o încălzești în cuptorul cu microunde, apoi pui lingura în ea timp de un minut sau două, până când simți că se încălzește. Apoi, puteți mânca înghețata!

21. Curățați și dezinfectați plăcile de tăiat

Plăcile de tăiat sunt grozave și incredibil de utile, dar sunt un alt element din bucătăria noastră pe care uităm adesea să-l curățăm corespunzător. Dacă doriți o modalitate ușoară de a le păstra fără microbi, există câteva trucuri pe care le puteți încerca.


Unul dintre ele ar putea începe prin a tăia o lămâie în două, apoi să frecați jumătățile pe placa de tăiat. Apoi, să le puneți în cuptorul cu microunde la putere medie timp de un minut. Astfel, va căpăta un miros proaspăt și fără bacterii.

22. Fă niște ouă poșate

Mulți dintre noi au stăpânit arta de a face omletă și ouă fierte, dar cum rămâne cu acele delicioase ouă poșate? Poate fi foarte complicat să le faci, dar dacă îți folosești cuptorul cu microunde, s-ar putea să găsești o soluție simplă la această situație.


Puneți o treime de cană de apă într-un bol, stropiți cu oțet, spargeți un ou în apă și apoi înțepați gălbenușul cu o scobitoare. După ce acoperi partea de sus a bolului cu o folie de plastic, introduci totul în cuptorul cu microunde timp de un minut și voila!

23. Fă-ți propriul nor

Dacă ai copii și te afli adesea în căutarea unor noi modalități de a-i distra, atunci fă din acesta următorul tău proiect științific făcut în casă. Luați un baton de săpun Ivorry, puneți-l pe o farfurie pentru microunde și încălziți-l la putere mare timp de aproximativ două minute.


Veți vedea cum săpunul se expandează chiar în fața dvs. și, într-o secundă, se va crea un întreg nor.

24. Puneți capăt exploziilor în cuptorul cu microunde

Nimănui nu-i plac exploziile în cuptorul cu microunde, mai ales când acestea au ca rezultat timp pierdut pentru a-l curăța. Există totuși o modalitate foarte simplă de a împiedica acest lucru să se mai întâmple.


Când încălziți alimente precum cartofii, roșiile sau dovleceii, luați un cuțit sau o furculiță și faceți câteva găuri înainte de a le încălzi. Acest lucru va permite aburului să iasă în timp ce se încălzește, eliminând astfel exploziile.

25. Îmbunătățiți gustul lămâilor

Mulți oameni s-ar putea să nu știe că dacă puneți lămâile în cuptorul cu microunde pentru puțin timp ar trebui să le facă gustul mult mai puternic decât de obicei.


Trebuie doar să o puneți în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, dar aveți grijă să nu o lăsați mult timp pentru că lămâia ar putea exploda. În timp ce lămâia este caldă, tăvăliți-o pe o parte și sucurile ar trebui să curgă frumos în interior.

26. Fă niște pâine prăjită franțuzească

Pentru cele mai bune frigănele la microunde puneți niște unt într-o cană și topiți-l în cuptorul cu microunde, apoi adăugați niște nucșoară, sirop de arțar, scorțișoară, lapte și, bineînțeles, un ou. Amestecați totul și începeți să adăugați bucăți de pâine în ea.


După ce totul este combinat, se lasă să se absoarbă puțin, se pune în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 70 de secunde până când devine solid și se savurează.

27. Curățați-vă cuptorul cu microunde

Atât de mulți dintre noi ne folosim zilnic cuptoarele cu microunde și abia dacă le curățăm în profunzime așa cum merită. În loc să petreceți ore întregi frecându-l, tăiați o lămâie și stoarceți-o într-un bol cu apă.


Apoi, se pune fiecare jumătate de lămâie în castron și se introduce în cuptorul cu microunde. Încălziți totul timp de cinci minute și toată murdăria se va desprinde pentru a putea fi ușor ștearsă.

28. Obțineți sucul din orice fruct citric

Asigură-te că obții tot sucul din citricele tale data viitoare când vei face suc proaspăt stors. Puneți portocalele, limetele sau lămâile în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde pentru a le încălzi ușor.


Acest lucru le va permite să elibereze mult mai mult suc odată ce începeți să le stoarceți. Asigură-te doar că nu-l lași prea mult timp în cuptorul cu microunde.

29. Testați recipientul înainte de a-l folosi în cuptorul cu microunde

Luați o cană sau un vas despre care știți sigur că este sigur pentru cuptorul cu microunde și umpleți-l cu apă. Apoi, puneți ceașca sau vasul într-un recipient nou, fără să puneți apă în el.


După aceea, puneți ambele vase la microunde deodată timp de câteva minute, până când apa începe să fiarbă. Atingeți cu grijă noul recipient, iar dacă este fierbinte sau călduț, atunci este posibil să nu doriți să îl introduceți din nou în cuptorul cu microunde.

30. Lichefiați uleiul de cocos

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre acele ingrediente extrem de utile - deși poate fi o pacoste totală atunci când se solidifică. Odată ce este solid, poate fi foarte enervant și greu de folosit, fie că este vorba de gătit sau pentru a-l adăuga la rutina ta de înfrumusețare.


Pentru a o face din nou lichidă, puneți-l în cuptorul cu microunde la putere mare timp de câteva secunde și ar trebui să fie gata de utilizare!

31. Faceți murături de casă

Dacă sunteți un fan al murăturilor, atunci încercați să folosiți acest truc pentru a începe să vă faceți singuri! Luați un bol pentru microunde, adăugați câteva semințe de țelină, zahăr, oțet, turmeric, ceapă, semințe de muștar și un vârf de cuțit de sare. Combinați-le și adăugați în ele feliile de castravete.


Puneți totul la cuptorul cu microunde timp de șapte sau opt minute, amestecând de cel puțin două ori între timp. Și uite așa, ați făcut murături.

32. Înmoaie mierea zaharisită

Mierea poate fi cea mai bună modalitate de a vă îndulci mâncarea, adăugând în același timp niște nutrienți foarte importanți în dieta dumneavoastră. Dar atunci când aceasta se cristalizează din cauza frigului sau a timpului, atunci folosește cuptorul cu microunde pentru a o înmuia.


Doar puneți-o la cuptorul cu microunde timp de câteva secunde și, în scurt timp, cristalele se vor topi toate, lăsându-vă cu un vas de miere care curge.

33. Faceți singuri o compresă medicală

Compresele fierbinți pot fi foarte utile pentru a trata infecțiile urechii, mușchii dureroși și obosiți și congestiile sinusurilor. Așa că, în loc să te îndrepți spre magazin pentru a cumpăra una - fă-ți una singură.


Luați un prosop umed, împăturiți-l și puneți-l într-o pungă cu fermoar. Puneți-l în cuptorul cu microunde, cu fermoarul deschis, timp de două minute. Apoi, scoateți-l, sigilați punga, înfășurați-l într-un alt prosop și aveți compresa gata.

34. Curățați ceara de lumânare

Arderea unei lumânări poate fi incredibil de liniștitoare și vă poate umple întreaga casă cu un miros minunat. Dar atunci când ceara începe să se împrăștie peste tot, poate fi foarte enervant să o îndepărtezi din suporturile de lumânări.


Dar, din nou, nu disperați, puneți pur și simplu suporturile în cuptorul cu microunde pentru puțin timp și ar trebui să fie mai ușor să îndepărtați ceara de pe ele.

35. Uscați aproape orice plantă

Una dintre cele mai bune modalități de a impresiona pe oricine în bucătărie este să vă preparați propriile ierburi aromatice. Și, deși s-ar putea să credeți că va dura o veșnicie pentru a ajunge la punctul potrivit, nu trebuie să fie așa. Așezați ierburile pe un prosop de bucătărie și puneți-le la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.


Apoi, întoarceți-le și adăugați-le pentru încă 30 de secunde. Continuați să le întoarceți și să le puneți la microunde pentru vreo cinci minute, până când se usucă complet.

Sursa: https://sciencesensei.com

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *