12 fapte despre Rusia1. 20% din totalul apei neînghețate de pe Terra se află într-un singur lac: Lacul Baikal din Rusia

2. În timpul domniei sale, Petru I (Petru cel Mare) a introdus „taxa pe barbă”, în Rusia. Cei care purtau barbă trebuiau să plătească această taxă și să poarte asupra lor „jetonul de barbă”.

3. Metroul din Moscova este cel mai frumos din lume. 45 dintre cele 203 stații sunt listate ca fiind situri de patrimoniu cultural. Detalii aici: https://goo.gl/KGb8Oz

4. Teritoriul Rusiei se întinde de la peste 4000 km de la nord la sud, și aproape 10000 km de la vest la est.

5. Rusa este o limbă destul de omogenă. Limba standard se folosește de la Kalinigrad, din vest, până la Petropavlosk Kamchatsky, în est, în ciuda distanței de 7430 km dintre ele.

6. Calea ferată trans-siberiană se întinde pe aproape toată suprafața țării, făcând-o cea mai lungă cale ferată din lume (9289 km). Parcurgerea întregului trans-siberian durează aproximativ 6 zile.

7. În Rusia sunt cu 9 milioane mai multe femei decât bărbați.

8. Jocul video Tetris a fost proiectat și programat de designerul de jocuri Alexey Pajitnov.

9. Există mai mult de 800 de ghețari care acoperă peste 600 de kilometri pătrați, în Altay.

10.  Berea n-a fost considerată ca fiind băutură alcoolică până în 2011, când președintele de atunci - Dmitri Medvedev, a semnat oficial legea care prevede că berea este de fapt o băutură alcoolică.

11. Anul Nou este cu mult mai important decât Crăciunul în Rusia. Schimburile de cadouri se fac mai mult la miezul nopții, de Anul Nou, decât de Crăciun. Rușii sărbătoresc Crăciunul pe data de 7 ianuarie deoarece urmează calendarul iulian. Ca urmare, Anul Nou precede Crăciunul pentru ei.

12. Rușii nu pun niciodată ochi pe emoticoanele zâmbitoare atunci când tastează. Sunt fie ) sau ))))) dar niciodată :)

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII