7 moduri de a face sărbătorile extraordinare pentru copiii dumneavoastră

Această perioadă a anului poate fi o provocare pentru orice părinte. Cum școlile, întreprinderile, bisericile și comunitățile de pretutindeni se pregătesc pentru a sărbători Crăciunul, următoarele zile și săptămâni premergătoare acestei sărbători pot deveni ticsite cu activități care vor uza orice copil și părinții lor.
Dar un părinte conștiincios va căuta modalități de a-și învăța copiii adevăratul sens al sărbătorilor, astfel încât acesta nu se va pierde și nu se va confunda cu comercialismul promovat de marile magazine.
În loc să se concentreze pe ceea ce vor să obțină de la această sărbătoare (cum ar fi câte jucării o să-mi aducă Moșul) poate ați prefera ca copilul dvs. să învețe mai întâi motivul pentru care sărbătorim Crăciunul.


Iată câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a ajuta copilul să învețe semnificația tradițională a sărbătorilor, oferindu-le în același timp ceva ce pot prețui despre evenimentele ce vor urma.
1. Preparați fursecuri
Acesta este unul dintre cele mai simple moduri prin care le puteți arăta copiilor ce evenimente deosebite sunt sărbătorile. Îi puteți învăța cum se fac fursecurile. Poate puteți să le preparați o rețetă veche din familie și să le explicați pas cu pas cum se face. Desigur, trebuie să aveți grijă cu copiii mai mici, învățându-i cum să folosească în siguranță obiectele ascuțite sau cum să se ferească de cuptorul încins.
2. Găsiți magia sărbătorilor
Oriunde ați locui, copiii tăi ar trebui să poată să se bucure de splendoarea luminițelor și decorațiunilor de sărbători care sunt instalate în zona voastră. Îi puteți duce într-un parc din apropiere ca să aprecieze luminile colorate care sunt aprinse noaptea sau să admirați cum și-au decorat și ceilalți vecini casele, poate chiar să faceți o mică excursie într-un oraș mai mare pentru a participa la un eveniment festiv. Bucuria pe care o exprimi în preajma sărbătorilor este ceva copiii tăi vor vedea și vor aprecia odată cu tine.

3. Creați ceva
Acesta este unul din cele mai ușoare lucruri pe care le pot face copiii voștri, deoarece sunt o mulțime de meșteșuguri diferite pe care le poate încerca. Pot confecționa felicitări de Crăciun din hârtie și creioane colorate pentru rude sau pentru colegii de la grădiniță/școală, mici ornamente pentru pom și multe altele, singuri sau cu puțin ajutor din partea dumneavoastră.

4. Ajută pe cineva la nevoie
Una dintre cele mai importante și valoroase lecții pe care le poate da un părinte este aceea de a-și învăța copiii cum să facă ceva care să-i ajute pe alții. Fie că îți ajuți un coleg cu tema de la școală sau că îți ajuți bunicii cu treburile gospodărești, nu contează, oricare din aceste tipuri de activități este bine venită. Ce contează cu adevărat este că învață să își ofere o parte din timpul și energia lor pentru a-i ajuta pe alții. Învață să dăruiască, nu numai să primească. Și, în acest timp, vor învăța să prețuiască sentimentul de împlinire pe care îl simt făcând aceste fapte.

5. Învățați-i colinde
O mare parte din distracția din preajma sărbătorilor este dată de sunetul vesel al oamenilor care cântă. Ați putea să petreceți ceva timp în familie cântând colinde în jurul focului. Vă puteți învăța copiii cum să cânte colindele tradiționale preferate de dvs. sau îi puteți duce la un eveniment unde se cântă și se dansează. Fiecare copil ar trebui să aibă ocazia să participe la astfel de evenimente culturale.
6. Să scrie ce înseamnă pentru ei
Pe măsură ce copiii dvs. cresc de la vârsta de bebeluși la cea de școlari, o parte importantă în formarea lor este să învețe cum să se exprime. Puteți discuta în familie despre semnificația sărbătorilor, iar ei pot discuta despre sentimentele lor în această perioadă sau să-și împărtășească ideile. Punerea acestor sentimente pe hârtie sau într-o felicitare pe care o pot expedia prietenilor sau membrilor familiei este un lucru minunat.
7. Vizionați împreună un film despre Crăciun
O altă activitate distractivă în acestă perioadă a anului este să mergeți la cinema pentru a vedea un film despre sărbători împreună cu copiii. De obicei, iarna apar câteva filme de animație Disney, special create pentru copii. În acest mod copiii se pot bucura de lucrurile care le fac plăcere și care sunt importante pentru ei, diferite de activitățile pe care le fac adulții din jurul lor.
Vizionarea unui astfel de film le poate lumina imaginația și creativitatea și le poate da șansa să se distreze împreună cu restul familiei.

Este posibil ca sărbătorile să vă fie mult mai plăcute dacă vă amintiți aceste 7 simple moduri de a vă distra împreună cu copiii. Când vor avea ocazia să prepare ceva, să găsească bucuria, să creeze ceva, să ajute pe cineva la nevoie, să învețe colinde, să scrie ce înseamnă pentru ei sărbătorile, și să se bucure de un film de sărbători preferat, probabil că vor rămâne în suflet doar cu magia sărbătorilor și mai puțin cu materialismul.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII