Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza prin aceste 8 semnale

Prevenirea este mai bună decât tratarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.

Iată simptomele cruciale care ar putea apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord. Nu trebuie să deveniți un ipohondru total, dar un pic de conștientizare asupra sănătății nu dăunează niciodată. Acordați o atenție deosebită în caz de risc. Mai mulți indicatori adesea ratați sunt enumerați la sfârșitul articolului.

8. Oboseală


Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile sunt mai predispuse să raporteze acest tip de simptom decât bărbații.

Descriere: Activitatea fizică sau mentală nu este motivul oboselii și aceasta crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: uneori este obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să faci un pat sau să faci un duș.

7. Durere abdominală


Durerile abdominale, greața stomacului gol / plin, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Este la fel de probabil să apară la femei și bărbați.

Descriere: Durerile abdominale înainte de infarct au o natură episodică, ameliorând și revenind apoi pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile unui stomac deranjat.

6. Insomnie


Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral, care este mai frecvent în rândul femeilor. Trăsăturile de insomnie includ adesea un nivel ridicat de anxietate și absență mentală.

Descriere: Simptomele includ dificultăți de inițiere a somnului, dificultăți de menținere a somnului și trezire dimineața devreme.

5. Respirație scurtă


Dispneea sau senzația de respirație scurtată este un sentiment puternic de a nu putea respira adânc. Apare adesea atât la bărbați, cât și la femei cu până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. Este de obicei un semn de avertizare a unei afecțiuni medicale.

Descriere: Simțiți că nu puteți obține suficient aer, amețeli și dificultăți de respirație.

4. Căderea părului


Pierderea părului este considerată a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent afectează bărbații peste 50 de ani, dar unele femei pot fi, de asemenea, parte a grupului de risc. Chelia este, de asemenea, asociată cu un nivel crescut al hormonului cortizol.

Descriere: Acordați o atenție deosebită pierderii părului de pe coroana capului.

3. Bătăi neregulate ale inimii


Bătăile omise sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Apare în mod neașteptat și se manifestă diferit: aritmie (bătăi neregulate ale inimii) sau tahicardie (ritm cardiac crescut). Exercițiile fizice ar putea oferi un stimul suplimentar creșterii ritmului cardiac, mai ales în cazurile de arterioscleroză.

Descriere: Bătăile neregulate ale inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, este posibil să simțiți amețeli și oboseală extremă. Sunați imediat la medic.

2. Transpirație excesivă


Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie a unui atac de cord. Poate apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Acest simptom afectează femeile mai des și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile nocturne tipice menopauzei.

Descriere: Simptome asemănătoare gripei, piele strălucitoare sau transpirație care apar indiferent de temperatura aerului sau efort fizic. Transpirația pare a fi mai excesivă noaptea; cearșafurile ar putea fi umede până dimineața.

1. Dureri toracice


Bărbații și femeile resimt durerile în piept sub diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom se referă la cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent care nu ar trebui ignorat. Pe de altă parte, afectează doar 30% dintre femei.

Descriere: Durerea toracică se poate extinde la senzații incomode în unul sau ambele brațe (mai des în partea stângă), maxilarul inferior, gâtul, umerii sau stomacul. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

Factori de risc

Știm cu toții despre cei mai comuni factori de risc, cum ar fi obezitatea, lipsa exercițiului fizic și fumatul. Cu toate acestea, există câțiva indicatori adesea ratați, care ar putea îmbunătăți conștientizarea asupra sănătății și vă vor ajuta să preveniți un atac de cord:

- Pliul lobului urechii (prezența unui pliu al lobului urechii care se află în diagonală dinspre canalul urechii).

- Pete galbene pe colțurile interioare ale pleoapelor.

- Ușoare dureri în mușchii gambei provocate de mers.

- Părul canalului urechii (la bărbați).

- Albirea timpurie a părului (la bărbați)

Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII