7 motive pentru a începe să adăugați scorțișoară în alimentație

Scorțișoara a fost considerată un condiment de lux in Europa Evului Mediu. Arabii au transportat-o pe căi terestre greoaie și numai oamenii bogați își permiteau s-o cumpere. Astăzi, scorțișoara se găsește în aproape fiecare bucătărie. Dar acest condiment obișnuit este mai mult decât un aditiv delicios în prăjituri și vă poate ajuta să aveți piele impecabilă și să vă îmbunătățiți dispoziția.

Și nouă ne place să presărăm niște scorțișoară în cafeaua noastră de dimineață. Și am decis să aflăm cum poate aduce beneficii sănătății și aspectului nostru fizic.

1. Poate minimiza acneea


Scorțișoara are proprietăți anti-microbiene care sunt utile pentru tratarea erupțiilor. Acest condiment poate ucide bacteriile și ciupercile care cauzează pete. Este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți puternici care vă protejează corpul de daunele provocate de radicalii liberi. Ele pot provoca inflamații ale pielii și, atunci când se întâmplă acest lucru, porii noștri sunt blocați, ceea ce duce la acnee.

2. Previne semnele îmbătrânirii


Radicalii liberi pot contribui, de asemenea, la îmbătrânirea prematură a pielii, provocând linii fine, pigmentare și, în general, piele cu un aspect neîngrijit. Antioxidanții din scorțișoară încetinesc procesul, protejându-vă celulele de aceste daune. Scorțișoara poate promova chiar producția de colagen, deoarece conține oligoelemente care s-au dovedit a crește nivelul de colagen.

3. Vă face pielea să pară mai uniformă


Scorțișoara creste circulația, aducând sânge și oxigen pielii. Conține un astringent, o substanță chimică care micșorează sau constrânge țesuturile corpului. Vă poate ajuta pielea să pară mai netedă și mai uniformă și să-i îmbunătățească sănătatea din interior spre exterior.

4. Are proprietăți antiinflamatorii.


Inflamația vă ajută corpul să lupte împotriva virușilor și să repare leziunile tisulare. Dar dacă este îndreptată împotriva propriilor țesuturi ale corpului, poate deveni periculoasă. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și poate chiar ușura umflarea.

5. Poate reduce riscul bolilor de inimă.


Adăugarea scorțișoarei în dieta dvs. vă poate menține inima sănătoasă, potrivit cercetărilor. În studiu, șobolanii cărora li se administrează o dietă bogată în grăsimi cu scorțișoară timp de 12 săptămâni au luat mai puțin în greutate decât șoarecii care au consumat alimente grase fără scorțișoară. O dietă bogată în grăsimi poate duce la boli de inimă și adăugarea de scorțișoară în alimentație poate ajuta la compensarea acestui risc.

6. Ajută la scăderea în greutate.


Scorțișoara este bogată în fibre. Vă oferă o senzație de sațietate și vă ajută să luptați împotriva poftelor alimentare. De asemenea, stimulează metabolismul, deoarece corpul tău folosește mai multă energie pentru a procesa condimentul decât pentru alte alimente.

7. Poate îmbunătăți memoria.


Scorțișoara poate ajuta la întârzierea îmbătrânirii creierului și la scăderea stresului oxidativ al celulelor cerebrale. De asemenea, stimulează plasticitatea hipocampului, o parte a creierului asociată cu memoria. Condimentul a dovedit chiar că ameliorează unele simptome ale bolii Alzheimer și Parkinson.

Ție îți place scorțișoara? Care sunt rețetele tale preferate cu acest condiment?

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII