50 de feluri prin care câinii comunică cu tine (Partea I)
V-ați întrebat vreodată ce gândește sau simte câinele vostru? Cu siguranță v-ați surprins patrupedul făcând ceva atât de bizar încât i-ați pus la îndoială sănătatea mintală.
Până și poziția în care doarme câinele tău înseamnă ceva.
Iată 50 dintre cele mai comune comportamente câinești, explicate în termeni umani.


1. Scosul capului pe geamul mașinii

Asta e foarte comună. Înseamnă că se bucură de împrejurimi și de paleta de mirosuri noi.

2. Târât al fundului

Asta e amuzantă până când o face pe covor!
Dacă vă surprinde-ți câinele făcând asta, fie are fundul murdar și doar încearcă să-l curețe. fie este un semn că are viermi intestinali sau o problemă la glandei anală. În orice caz, fiți cu ochii pe el.

3. Distrugerea canapelei

Dacă v-ați întors vreodată acasă și v-ați găsit canapeaua complet distrusă, înseamnă că patrupedul vostru suferă de anxietate de separare. Majoritatea câinilor trec peste faza asta, dar până atunci, dedicați-vă timp pentru a-l scoate la plimbare. Trebuie să-și consume o parte din energie înainte să-l lăsați singur.

4. Holbatul

Chiar și câinii care nu necesită prea multă întreținere au nevoie de atenție.
Holbatul intens este doar felul lor de a spune că vor afecțiune.

5. Poziție aplecată, gura larg deschisă și dat din coadă

Dacă asta se întâmplă când vă jucați, înseamnă că se simte bine și că se bucură de joacă. Îți mulțumește!

6. Gură deschisă, coadă relaxată dar cu urechile ridicate

Dacă vă surprinde-ți câinele în postura asta, înseamnă că e neutru, relaxat cu mediul înconjurător.

7. Coada dreaptă și urechile spre față

În situația asta, prietenul tău este curios cu ceva din mediul înconjurător. Fie aude ceva, fie miroase ceva. În orice caz, e gata să facă pe detectivul.

8. Limba atârnând

Dacă îi atârnă limba înseamnă că e calm. Asta înseamnă că totul e OK în lumea lui.

9. Dinții la vedere, urechile pe spate, mârâind

Asta e evidentă; totuși, nu strică să reamintim oamenilor cum arată un câine agresiv.
Dacă vă întâlniți cu așa ceva, câinele vostru se simte amenințat și își avertizează inamicul.
Nu vă apropiați de un câine care se află în starea asta. Chiar dacă nu din cauza dvs. nu e nervos, riscați să fiți mușcat.

10. Lătrat crescând

E ora de joacă!
Dacă câinele tău începe cu un lătrat jos care apoi se intensifică, înseamnă că nu-și poate stăpâni entuziasmul și că vrea să vă jucați.

11. Urlatul

De obicei, când un câine aude un sunet înalt, ca sirena unei ambulanțe sau fluierul unui tren, va urla înapoi. E neclar dacă acest lucru îi enervează sau dacă le cauzează disconfor în vreun fel.

12. Picioare în aer

Dacă câinele tău doarme cu toate membrele în aer, este supus și vulnerabil.
Nu toți câinii dorm așa, dar dacă al tău da, înseamnă că e comod și relaxat în mediul său înconjurător.

13. Dormitul pe o parte

De obicei, câinii nu dorm pe o parte prea mult, dar este o poziție tipică pentru un pui de somn. Câinii care dorm așa au legături de familie strânse și multă încredere în „haita” lor. Este probabil un câine fericit și fără griji.

14. „Superman”

Când un câine stă întins pe burtă, este cel mai probabil un animal plin de energie care în sfârșit a cedat. Puii dorm așa de cele mai multe ori. Le permite să se ridice repede și să-și continue joaca atunci când se trezesc.

15. „Leșinat”

Când un câine e leșinat complet, stând pe spate cu membrele căzute în jurul corpului, cel mai probabil e supraîncălzit. Asta e cea mai bună metodă a lor pentru a se răcori. Dacă ambele labe din față sunt puse peste piept, înseamnă „lasă-mă-n pace”. Și câinii au nevoie de somnul lor de frumusețe!

16. Somn pe burtă

Un câine care doarme pe burtă, cu labele sub el sau în lateral, nu beneficiază de un somn de calitate. În poziția asta câinii nu pot atinge REM (Rapid Eye Movement) deoarece mușchii nu se pot relaxa complet. Câinii timizi dorm așa de obicei.

17. „Vulpea”

Când labele câinelui sunt sub el, iar coada este înfășurată în jurul feței, cel mai probabil îi este frig. Această poziție îi permite să rețină cât mai multă căldură. Dacă ar fi să vizitezi bârlogul unor lupi (nerecomandat!), ai vedea că toți dorm în acest mod. Dacă nu îi este somn, poate fi doar receptiv.

18. Spate în spate

E atât de drăguț când câinii dorm spate-n spate! E și mai drăguț când dorm ața cu stăpânii lor! Câinii nu vor face asta decât cu un membru al „haite” în care are totală încredere.

19. Aducerea de cadouri

Dacă patrupedul îți aduce cadouri. fie că este un animal mort sau doar pantoful tău, încearcă să te facă fericit. Dacă reacția ta e „bleah” dar urmată de un zâmbet, mă îndoiesc că se va simți ofensat.

20. Îmbrățișări de după masă

Când un câine vrea să te îmbrățișeze după o masă copioasă, înseamnă că se simte foarte bine în preajma ta.

21. Linsul

Unii oameni se lasă linși pe față de animalul lor de companie, în timp ce alții sunt pur scârbiți dacă le sunt linse doar mâinile. Oricare ar fi cazul, când un câine vă linge, el este supus. Se eliberează de stres și vă arată dragoste.

22. O ia razna când ajungi acasă

„În sfârșit, ai ajuns! Mi-a fost dor de tine toată ziua!” Dacă ar putea vorbi, asta ar spune sau mai degrabă ar țipa. Cu cât sunt mai nebuni când treci pragul casei, cu atât sunt mai entuziasmați că te văd.

23. Se sprijină de tine

Sprijinitul e un fel de cerșit de atenție. Probabil că se simte neglijat și vrea puțină dragoste.

24. Înclinare a capului

Asta e poate cea mai drăgălașă chestie pe care un câine o poate face. Ei nu-și dau seama cât de scumpi sunt când fac asta, dar o fac pentru a auzi mai bine. Când își înclină capul, își ajustează urechea externă, ca să își poată da seama mai bine de unde vine un zgomot anume. E doar curios!

25. Mirositul fundului

Când un câine miroase fundul altui câine este echivalentul unui strâns de mână între oameni. E o formă de salut și în același timp încearcă să cunoască mai bine acel câine.

26. Își aleargă coada

Poate vei râde când cățelul tău își va alerga coada. Ba chiar mai mult când o va prinde, va fi foarte dureros! Unii câini fac asta pentru că nu-și dau seama că ceea ce fugăresc e deja al lor. Alții fac asta când stau într-un spațiu restrâns sau când sunt plictisiți. În oricare din caz, verificați ca nu cumva câinele să aibă purici sau să aibă o problemă la glanda anală. E posibil să fie și un semn al unei afecțiuni.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII