Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav


Ghid pentru stomatologi.
Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav

Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas - accentul a fost pus pe dezvoltarea și perfecționarea aparaturii și echipamentelor medicale destinate sterilizării. Astfel, oamenii au înțeles importanța pe care o are acest proces, iar, la scurt timp, autoclavul a devenit una dintre dotările indispensabile unităților medicale.

În ceea ce privește dotarea cabinetelor dentare – care nu dispun, de regulă, de mult spațiu – există o soluție de sterilizare a mai multor ustensile în același timp, și anume utilizarea unui autoclav ce are dimensiuni similare cu cele ale unui cuptor cu microunde. De altfel, cercetările efectuate au dus la optimizarea în mod constant a acestor dispozitive cu performanțe ridicate pentru a asigura un proces de sterilizare complet.

Pentru a facilita munca medicului dentist pe toată durata intervențiilor, dar și pentru a preveni infecțiile, este indicat ca în cadrul procesului de selecție a aparaturii de specialitate să se țină cont de anumite aspecte, bineînțeles, ținându-se cont și de nevoile cabinetului.

Beneficiile unui autoclav eficient

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o stomatologia în ultimii ani, în zilele noastre se găsesc cu ușurință, inclusiv în online, produse concepute special pentru a asigura desfășurarea activității dintr-un cabinet dentar în condiții normale, în conformitate cu normele reglementate de lege.

În condițiile în care piața de specialitate este destul de extinsă la ora actuală, poți achiziționa destul de ușor autoclave la cele mai înalte standarde ale calității.

Sterilizarea și decontaminarea instrumentarului din cadrul unui cabinet dentar sunt vitale pentru a nu pune în pericol sănătatea pacientului sau a specialiștilor. De obicei, procesul de sterilizare are o durată de la șase la treizeci de minute în funcție de instrumentele care necesită îndepărtarea agenților patogeni.

După spusele specialiștilor, folosirea unui autoclav tinde să fie cea mai eficientă și cea mai sigură metodă – cel puțin până acum. Pentru ca sterilizarea să fie completă, este nevoie de reglarea unei temperaturi de 270 grade Fahrenheit (adică aproximativ 132 grade Celsius). În timp ce unele instrumente dentare sunt sterilizate la aburi, există anumite echipamente ce utilizează alte metode care exclud umezeala din cadrul procesului.Cu siguranță că autoclavul este un produs utilizat zilnic în cadrul unui cabinet stomatologic, tocmai de aceea, atunci când îl alegi, ar fi bine să te orientezi către ofertele unui furnizor de încredere, cum este, de pildă, Dentex.

Pe website-ul magazinului online Dentex.ro, vei putea găsi o serie de aparate și echipamente necesare atât pentru igienă, cât și pentru alte nevoi specifice desfășurării activității oricărui cabinet dentar.

Așadar, munca specialiștilor dintr-un cabinet stomatologic nu se rezumă doar la efectuarea tratamentelor stomatologice, ci și la îngrijirea aparaturii și a instrumentarului utilizat în timpul intervențiilor. Iar una dintre cele mai importante operațiuni zilnice - sterilizarea instrumentelor stomatologice - are nevoie de autoclave  care să-și demonstreze eficiența pe termen lung.

În general, atributele calitative sunt conferite atât de aparatură, cât și de modul de utilizare, de aceea este important să acordăm o atenție sporită în timpul proceselor de sterilizare, respectând cu strictețe instrucțiunile date de producător.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII