Cum alegi crema antirid potrivită


Cum alegi crema antirid potrivită

Piele noastră are nevoie de multă atenție și îngrijire pentru a se menține tânără, suplă și hidratată, în special atunci când observi linii fine sau riduri. Cu toate că nu poți stopa procesul firesc de îmbătrânire a pielii, poți minimiza cu succes impactul ridurilor și al liniilor fine, precum și să previi apariția altora.
Cel mai probabil deja te gândești la o cremă antirid sau la un produs similar. Pentru a face acest proces mai simplu pentru tine, în cele ce urmează voi prezenta câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un astfel de produs cosmetic.

Cremele antirid – reclamă sau eficiență?

Desigur, piața este ofertantă, iar producătorii promit rezultate miraculoase. Dar sunt cremele antirid atât de eficiente? Ei bine, știința a demonstrat că da. Un studiu publicat în Journal Of Cosmetic Dermatology a descoperit că produsele antirid sunt eficiente în segmentul de vârstă căruia îi sunt adresate.

Oamenii de știință au cercetat eficacitatea produselor antirid, observând rezultatele obținute de femei cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani. Participanții la studiu au utilizat creme antirid, creme pentru ochi și creme de noapte. Astfel, s-au observat îmbunătățiri semnificative ale estompării ridurilor și a liniilor fine, în medie, după 4 săptămâni.

Întâi de toate, trebuie să fim conștiente de faptul că un produs antirid nu este un elixir magic, care va oferi rezultate spectaculoase de la prima aplicare. Acestea trebuie aplicate cu rigurozitate, de două ori pe zi (dimineața și înainte de culcare), întrucât eficiența lor depinde atât de ingredientele conținute, cât și de durata utilizării.

Cum alegi cea mai bună cremă antirid

Pentru a obține tot ce are de oferit o cremă antirid, trebuie să știi cum să o alegi. Iată câteva sfaturi în acest sens:

        Citește eticheta – cele mai bune creme antirid sunt acelea care conțin cel mai ridicat nivel de ingrediente active. Cu toate că unele ingrediente vor avea denumiri nefamiliare, tot este recomandat să o faci. Mulți dintre producătorii de cosmetice oferă informații despre ingredientele pe care le folosesc pe site-urile lor.
        Prețul – sub nicio formă nu trebuie să faci abstracție de prețul produselor cosmetice. Când vine vorba de îngrijirea pielii, nu trebuie să faci economie. Poate economisești bani, dar faci rabat de la calitate! În schimb, nici un produs foarte scump nu îți va garanta eficiența acestuia! Contează conținutul cremei, nu prețul acesteia!
        Caută referințe pentru crema pe care vrei să o achiziționezi – de cele mai multe ori, pe site-urile producătorilor există secțiuni de testimoniale sau de recenzii, unde consumatorii pot descrie experiența lor cu produsul respectiv.


Poți opta pentru o cremă antirid care să aibă și alte acțiuni, de exemplu omogenizarea culorii tenului. Totodată, este important să optezi și pentru un producător cu o reputație în domeniul cosmeticelor. Cum spuneam și mai sus, câțiva lei în minus nu se justifică în cazul unui produs pe care îl aplici pe piele!

Până la urmă, ingredientele sunt cele care-și spun cuvântul! Caută o cremă care să conțină una sau mai multe dintre substanțele pe care le voi enumera în continuare:

-          Retinol – ajută pielea să regenereze celule viguroase și sănătoase, acționând ca un antioxidant;
-          Vitamina C – are efect antioxidant și protejează pielea de soare;
-          Acid hialuronic – hidratează pielea;
-          Extracte de struguri – are proprietăți antioxidante și anti-inflamatoare.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII