7 motive pentru care ești mușcat de țânțari mai des decât alțiiTe-ai întrebat vreodată ce face ca sângele tău să fie atât de delicios pentru nenorociții ăștia zburători? Se pare că sunt multe motive pentru acest lucru!


1. Cantitatea de dioxid de carbon pe care o emani este unul din factorii care determină țânțarii să te aleagă pe tine în defavoarea altora. Persoanele cu o masă corporală mai mare și gravidele emană mai mult dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că au șanse mai mari să fie mușcate.

2. O temperatură corporală ridicată poate însemna că ai șanse mai mari să fii mușcat. Din nou, asta face ca persoanele cu o masă corporală ridicată și gravidele să fie mai susceptibili deoarece au o temperatură a corpului mai mare. Și toți cei care fac exerciții fizice sunt expuși riscului de a fi mușcați  deoarece acest lucru crește temperatura corporală.

3. Un studiu a concluzionat faptul că și grupa ta sanguină poate fi un factor pentru care țânțarii aleg să te muște tocmai pe tine. Se pare că oamenii cu grupa sanguină 0 sunt mult mai atrăgători pentru țânțari decât cei cu grupa sanguină A. Totuși, acesta a fost un studiu foarte restrâns care nu a mai fost repetat de atunci, deci nu îl luați în seamă prea mult.

4. De asemenea, studiile au arătat că doar unii oameni secretă anumite chimicale prin piele care indică ce grupă sanguină au. Alți oameni nu le secretă deloc, lucru care îi face mai puțin probabil să fie mușcați.

5. Compoziția microbilor de pe pielea ta este un al factor. Cu toții avem o frumoasă și unică floră microbiană pe pielea noastră. De fapt, avem mai mulți microbi pe piele decât celule ale pielii. Suntem, practic, mase mișcătoare de microbi. În orice caz, compoziția unică de microbi de pe pielea noastră determină cât de mult un țânțar vrea să ne muște.

6. Exercițiile fizice te fac mai atrăgător atât pentru alți oameni, cât și pentru țânțari. Acest lucru se datorează faptului că în timpul exercițiilor fizice pielea ta secretă mai mult acid lactic, iar temperatura corpului crește. Pentru țânțari este echivalentul mirosului de cafea proaspăt făcută pentru cineva care tocmai s-a dat jos din pat.

7. În ultimul rând, consumul de bere poate, de asemenea, contribui la statutul tău de momeală pentru țânțari. Studiile au arătat că doar o sticlă de bere este suficientă ca să devii mai atrăgător pentru insecte în general.

Deci dacă nu vrei să fi mușcat, evită consumul de bere, mersul la sală și să nu rămâi însărcinată. De asemenea, fă cumva să îți schimbi și trecutul genetic!

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII