4 motive pentru care ar trebui să optezi pentru cosmetice bioDe ce să optezi pentru cosmetice bio?


Se spune că nu ar trebui să aplici niciodată pe față ceva ce nu ai consuma în alimentație. De aici reiese că toate produsele pe care le folosești pentru cosmetică ar trebui sa fie 100% naturale și proaspete. Produsele bio de make-up urmăresc aceste reguli, motiv pentru care au un conținut bogat în vitamine necesare pielii, cu rol în hidratare, tratare și catifelare.

Majoritatea produselor pe care le folosești (cremă hidratantă, săpunul, gelul de duș, demachiantul, produsele de machiaj, cremă de ras etc.) au în componența lor ingrediente chimice care afectează sănătatea organismului și a pielii.

De ce să folosești cosmetice bio?

1. Nu conțin ingrediente chimice nocive 
Printre cele mai dăunătoare ingrediente chimice aflate în produsele cosmetice se numără:

  • SLS - Sodium Lauryl Sulfat. Este un ingredient care apare și în detergenți, cu efect spumant, care curăță prin coroziune. Provoacă uscarea pielii, mâncărime ducând la manifestarea dermatitei.
  • Parabenii. Au rol în distrugerea bacteriilor și prelungirea duratei de utilizare a produsului cosmetic. Au capacitatea de a irita pielea și de a provoca alergii. În contact cu razele UV ale soarelui, duc la îmbătrânirea prematură a tenului, apariția punctelor negre si a ridurilor.
  • Derivații din petrol. Au rolul de a oferi senzația de moliciune și catifelare a pielii și părului, dar blochează porii, împiedicând aerisirea naturală a tenului și subțiază firul de păr.
Astfel, produsele cosmetice bio sunt lipsite de acești factori dăunători, având în schimb un efect benefic asupra pielii. 

2. Previn îmbătrânirea prematură 
Produsele cosmetice obișnuite, datorită compușilor chimici, oferă senzația de întinerire a tenului pentru o perioada scurtă de timp, urmând ca apoi să afecteze negativ structura pielii, îmbătrânind accelerat.

Cosmeticele bio cuprind în schimb elemente precum:

  • Oxidul de titan care ajută la protecția împotriva razelor UV ale soarelui. Acesta are un factor de protecție 15.
  • Oxidul de zinc, cu același rol de protecție solară.
  • Oxidul de fier.
  • Vitamina C înlătura efectele nocive ale ultravioletelor și contribuie la obținerea efectelor benefice ale soarelui.
3. Nu afectează mediul înconjurător 
Ingredientele chimice conținute de obișnuitele produse cosmetice sunt alcătuite din petrol, aluminiu, plumb care afectează mediul înconjurător. Procesul de extragere și prelucrare ai acestor compuși duc la deteriorarea naturii.

4. Conțin substanțe nutritive 
Produsele bio pe bază de cocos cu un conținut bogat în acizi grași ajută la regenerarea tenului și la hidratarea lui. În același timp, extractul de ceai alb, semințele de rodie și struguri stimulează producția de colagen și îmbunătățesc elasticitatea pielii.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII