20 de lucruri pe care nu le știai despre Michael JacksonMichael Jackson a avut o cariera lunga, întinsă de-a lungul a 45 de ani din cei 50 de ani de viață ai săi. De la suișurile până la coborâșurile sale, lumea întreagă l-a urmărit în permanență.

1. Billie Jean
Piesa „Billie Jean”, din albumul „Thriller”, a fost scrisă și produsă de însuși M. Jackson. El a reușit chiar să nimerească din prima partea vocală, într-o singură înregistrare.
Cântecul a intrat în istoria muzicii și a televiziunii când a devenit primul videoclip muzical al unui artist de culoare difuzat la MTV, în 1981.

2. Spiderman
În anii '90, Michael plănuia să cumpere Marvel, împreună cu Stan Lee, dar afacerea a căzut. Mai târziu, Stan Lee a afirmat că Jackson plănuise să producă un film din seria Spiderman, și credea că acesta dorea să interpreteze rolul lui Spiderman.

3. Vitiligo
Ani la rândul, Michael a susținut că suferă de o boală a pielii cunoscută sub numele de vitiligo. Vitiligo face ca pielea să-și piardă melanina (celulele pigmentare responsabile pentru culoarea pielii), dându-i astfel un aspect de albire.
Mulți oameni credeau că Michael își decolora intenționat pielea, inventând această poveste. Când acesta a murit, autopsia a scos la iveală faptul că artistul suferea, într-adevăr, de vitiligo și că este posibil ca acesta să-și fi albit și restul pielii pentru a-și uniformiza culoarea.

4. Era chel
La momentul morții sale, medicii legiști au notat că Jackson avea doar „puf de piersică” pe cap, și că purta o perucă atunci când a murit.
La vârsta de 25 de ani, cântărețul a suferit un accident în timp ce filma o reclamă pentru Pepsi, unde părul său a luat foc. A suferit arsuri de gradul II și a rămas cu pete chele pe toată suprafața scalpului.

5. Planul de scăpare
Din cauza naturii acuzațiilor cu care se confrunta în timpul procesului de pedofilie din 2005, dacă era condamnat ar fi ajuns la carceră (izolare completă) pentru toată durata sentinței sale.
Fără ca acesta să știe, fratele său, Jermaine, a aranjat ca un avion privat să îl ducă pe Michael în Bahrain, dacă acesta era găsit vinovat. Bahrain nu are tratat de extrădare cu Statele Unite.

6. Nașul copiilor săi
Michael a avut multe relații ciudate cu celebrități din anii '80 și '90, însă niciuna nu i-a derutat mai mult pe oameni, decât aceea pe care o avea cu copilul star Macaulay Culkin. Prietenia a fost atât de profundă încât Culkin este chiar nașul a doi dintre cei trei copii ai săi.

7. Cel mai scump videoclip muzical
Nu ne surprinde faptul că Michael Jackson ar avea cel mai scump videoclip muzical al tuturor timpurilor. Era un artist desăvârșit, iar videoclipul piesei „Scream”, produs împreună cu sora sa, Janet, ne-a dovedit asta.
Bugetul stabilit al videoclipului era de 7 milioane USD, însă a ajuns să cheltuiască peste 10 milioane USD când acesta a fost terminat.

8. Era regalitate
Toată lumea știe că Michael Jackson este regele muzicii pop, dar știați că el chiar era rege?
În 1992, când acesta era pe Coasta de Fildeș, în Africa, Jackson a fost încoronat Rege al Sani (Sanwi) de către tribul african Agni. Aceștia au ținut o înmormântare separată pentru el când a murit, în 2009.


9. Premiile Grammy
Michael Jackson este unul dintre cei mai premiați muzicieni ai tuturor timpurilor.
În 1984, a depășit toate recordurile premiilor Grammy, devenind primul artist solo care a câștigat 8 Grammy-uri într-o singură noapte. Încă deține recordul pentru cele mai multe Grammy-uri câștigate într-o singură noapte.

10. Prima apariție
Jackson a fost un interpret încă de la început. A început să cânte la vârsta de 4 ani, iar la 5 ani și-a făcut prima apariție în fața unei audiențe. Apoi a debutat la televizor, cântând „It's Your Thing”, la vârsta de 10 ani, ca solist al trupei Jackson 5.

11. Martin Scorsese a regizat videoclipul piesei „Bad”
De-a lungul carierei sale, Jackson a făcut echipă cu câțiva regizori extraordinari pentru videoclipurile sale. Ceea ce mulți nu știu este că sunt două versiuni ale videoclipului „Bad”. Versiunea lungă este mai mult ca un scurt-metraj și a fost regizat de către legendarul Martin Scorsese.

12. Obiceiuri alimentare
Michael era cunoscut ca fiind mofturos la mâncare. Era un vegetarian căruia nu prea îi plăceau legumele. Bucătarul său personal spunea că îi plăceau dulciurile, dar nu consuma zahăr și nu îi plăcea ciocolata.
Era un fan al bucătăriei mexicane și îi plăcea și tofu la grătar, servit ca frigărui, cu cușcuș și cu sos marocan.

13. Muscles - boa constrictor
Mulți își aduc aminte de iubitul animal de companie al lui Michael, cimpanzeul Bubbles, dar acesta mai avea un animal de companie mai puțin cunoscut. Un șarpe Boa constrictor numit Muscles. Muscles îl acompania pe Jackson în studioul de înregistrare, unde a creat panică o dată, atunci când a scăpat din cușca sa.

14. Banderola neagră
În 1988, Michael a început să poarte o banderolă neagră pe brațul drept. Inspirația i-a venit de la protestatarii războiului din Vietnam din anii '60 care purtau, de asemenea, banderole negre.
A declarat că atâta timp cât vor fi copii defavorizați în lume, va continua să poarte banderola.

15. Timbrele cu Michael Jackson
În 1986, eliberarea timbrelor cu Michael Jackson a fost oprită în Insulele Virgine Britanice. Reglementările spuneau că timbrele trebuie să înfățișeze o persoană în viață din familia regală, nu familia Jackson. Timbrele au fost eliberate până la urmă în Insula St. Vincent din Caraibe.

16. Brevetul său
În 1993, Jackson și doi co-inventatori au primit brevetul de invenție pentru „pantofii anti-gravitație”. Pantofii erau folosiți în timpul spectacolelor ca să creeze iluzia că Michael sfidează gravitația, aplecându-se înainte la un unghi de 45°. Design-ul brevetat al pantofilor a trebuit să fie reproiectat în 1996, atunci când un pantof defectuos l-a făcut pe Michael să se rostogolească în timpul unui show din Moscova.

17. Primul său Crăciun
Mama lui l-a crescut ca martor al lui Iehova până când acesta s-a desprins de această religie, în 1987. În 1993, Michael a putut să sărbătorească primul său Crăciun datorită prietenei sale dragi Elizabeth Taylor, la ferma lui din Neverland.

18. „Man In The Mirror” - profituri
Singura piesă de pe albumul „Bad” care nu a fost scrisă de M. Jackson a fost cântecul de inspirație „Man In The Mirror”. „Dacă vrei ca lumea să fie un loc mai bun, atunci trebuie și tu să faci ceva” - acesta este mesajul cântecului. Deoarece a crezut în mesajul piesei, Jackson a donat 100% din profitul piesei organizațiilor de caritate.

19. Cele mai multe încasări ale unui artist decedat
Michael Jackson i-a surclasat pe Elvis Presley și pe John Lennon, ca fiind cel mai bine plătit artist decedat. În primul an după moarte, numai proprietatea sa a produs 1 miliard USD. El are ,de asemenea, cel mai mare contract de înregistrare, pe care familia sa l-a semnat cu Sony Records pentru 250 milioane USD, la 9 luni după moartea acestuia.

20. Turneul său de revenire
La momentul morții sale, Jackson plănuia revenirea secolului. Muncea zi și noapte, în Londra, pentru a da startul unui turneu care avea să-i aducă 1.5 milioane USD pe noapte. Avea 50 de spectacole programate numai în Londra.
Din nefericire, lumea nu v-a mai putea fi martora revenirii lui Michael Jackson, deoarece acesta a trecut în neființă, în 2009, din cauza insuficienței cardiace.


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII