6 sfaturi de viață


Distruge bucla mentală:
1. Ai o melodie în cap care nu-ți dă pace și pe care ai vrea s-o uiți? Gândește-te la sfârșitul melodiei. Conform efectului Zeigarnik, mintea ta tinde să se gândească la lucruri rămase neterminate, deci gandindu-te la sfârșitul melodiei vei închide bucla și vei scăpa de melodie.

Obținerea de informații:
2. Ai vrea ca prietenul tău să ți se destăinuie? Pune-i o întrebare, iar dacă îți dă un răspuns parțial, menține contactul vizual fără să spui nimic câteva secunde. Acesta va continua să vorbească, poate puțin iritat, dar va continua să vorbească.

Înțelepciunea părintească:
3. Dacă vrei ca oamenii să te ia în serios, spune-le că ceea ce spui este ce te-a învățat tatăl tău. Oamenii tind să creadă inerent sfaturile părintești.
Crearea atracției:
4. Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, dacă vrei să le strângi mâna, asigură-te că ai mâna caldă. Te face să pari mult mai primitor decât cu o mână rece. De asemenea, când ești cu cineva, imită-le subtil mișcările și postura. Acest lucru clădește încredere și dă impresia că voi doi vă potriviți mai bine împreună.

Detectorul de „stalkeri”:
5. Ai avut vreodată sentimentul acela ciudat că cineva te privește, dar nu erai sigur de asta? Încearcă să caști și apoi aruncă un ochi la presupusul suspect. Dacă va căsca, atunci știi sigur că se uita la tine, deoarece căscatul este contagios.

Trucul broccoli:
6. Dacă vrei ca copiii tăi să mănânce broccoli, întreabă-i dacă vor două tulpini sau cinci, în loc să-i întrebi doar dacă vor broccoli. Astfel, tu deja ai ales în locul lor, dar ei vor crede că au făcut o mare afacere prin alegerea cantității de broccoli pe care o vor ei. De asemenea, puteți folosi acest truc și pentru alte situații.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII