10 cele mai romantice destinații din Europa

Ai în minte numai melodii de dragoste și ești în căutarea unei escapade romantice, împreună cu iubitul/iubita? Descoperă cele mai bune escapade romantice din Marea Britanie, cele mai romantice orașe din Franța, dar și cele mai romantice mări, orașe medievale sau castele.
Fie că vreți să sărbătoriți Sf. Valentin, Dragobete, luna de miere sau aniversarea nunții, aveți mai jos selecția noastră a celor mai romantice destinații din Europa:

1. Paris (Franța)
Plimbări romantice, restaurante uimitoare, numeroase activități pentru cupluri, momente de de neuitat pe care să le prețuiți pentru totdeauna.
Cu decorurile sale cinematice și eternul farmec, Parisul atrage îndrăgostiți din toată lumea, pe toată durata anului cu plimbări, croaziere, shopping, seri pentru doi, nopți nebunatice și cereri în căsătorie neobișnuite.

2. Cinque Terre (Italia)
Cinque Terre reprezintă una dintre cele mai bine conservate zone naturale și semi-naturale ale Mediteranei. Din motive istorice și geomorfologice, este interzisă construirea excesivă a clădirilor de locuințe și a drumurilor majore (care în schimb sunt prezente departe de țărm, în Val di Vara).
Activitatea umană, în special viticultura, au contribuit la crearea unui peisaj unic, în care dezvoltarea zidurilor de piatră tipice este atât de extinsă încât aproape că o egalează pe cele ale faimosului Mare Zid Chinezesc.

3. Sintra (Portugalia)
Sintra este o bijuterie situată între munți și mare, așteptând să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în patrimoniul istoric maiestuos, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.
Sintra emană o aură romantică, care a lăsat o impresie profundă asupra sufletului și operelor scriitorilor care, în secolele XVIII și XIX, au stat la baza spiritului romantic și au sărbătorit subiectivitatea și emoția dramei umane. Sintra este cu adevărat capitala romantismului. Este un loc pentru a experimenta!

4. Londra (Anglia)
Londra este pentru îndrăgostiți. Orașul are mixul ideal de mișto, capricios, dulce și spectaculos. Impresionează-ți jumătatea cu vederi panoramice în timpul cinei de Ziua Îndrăgostiților. Puteți, de asemenea, să prindeți un spectacol în West End, să faceți o plimbare romantică, să vă ghemuiți într-un pub confortabil sau să vă bucurați de istoria și cultura orașului, vizitând câteva muzee.
Oricare ar fi preferința dvs., Londra are o mulțime de idei de oferit și veți avea întotdeauna ceva romantic de făcut.

5. Santorini (Grecia)
Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru escapade romantice din Grecia, din moment ce nu există prea multe locuri în lume unde vă puteți bucura de apa excepțional de limpede în timp ce stați cocoțați pe marginea unui vulcan activ masiv, în mijlocul mării!
Insula are o reputație în creștere ca „destinație de nuntă” nu doar pentru cupluri din Grecia, ci din întreaga lume. O excursie în Santorini cu jumătatea este un vis pentru oricine care a văzut măcar o dată o poză cu faimosul Caldera sau pentru cei care vor să se sărute sub apusul spectaculos al insulei, Santorini este cea mai bună experiență romantică!6. Praga (Cehia)
Praga a fost considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume încă din Evul Mediu. Adjective precum „de aur”, „orașul celor o sută de turnuri”, „coroana lumii” i-au fost atribuite orașului care este situat chiar în inima Europei. Și cum să faci să îți pătrundă și în inima ta? Încercați să cutreierați nu numai prin Centrul Istoric, care a fost pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial încă din 1992 (cu cele 866 de hectare ale sale este cel mai mare centru istoric de pe aceasta listă din lume), dar, de asemenea, și prin vibranta și culturala metropolă.

7. Amsterdam (Olanda)
O parte a romantismului din Amsterdam este aceea de a te plimba pe căile navigabile țesute de-a lungul centrului vechi al orașului. Pe fondul structurilor impunătoare, vechi de secole, peste un labirint de canale care curg încet, orașul emană, fără îndoială, ceva magic și relaxant.
Poate veți explora dimineața devreme când lumina blândă scaldă clădirile sau poate veți face o plimbare când soarele este pe cale să apună și veți observa cum canalele încep să capete o strălucire graduală portocalie. Este obligatorie o plimbare pe înserat, prin Amsterdam, cu persoana iubită. Pe măsură ce traversați podurile iluminate care se oglindesc sclipitor în apa de sub voi, n-ai cum să nu simți măcar puțin ca ți se înmoaie genunchii.

8. Stockholm (Suedia)
Plănuiți un weekend romantic în Sockholm, cu iubita? Atunci vei fi în locul potrivit. Stockholm este văzut ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, construit acolo unde lacul întâlnește marea, pe 14 insule, cu 8 secole de istorie și cultură. Deci, aveți de unde alege.

9. Zagreb (Croatia)
Impresiile multor străini care locuiesc în Zagreb, oameni de afaceri și turiști, pot fi rezumate într-o singură propoziție: „un oraș mare care a reușit să rămână romantic, în condiții de siguranță.” Există posibilități nenumărate de a vedea evenimente muzicale și teatrale, expoziții de artă, muzee, evenimente sportive, arhitectură interesantă și o sumedenie de parcuri în centrul orașului. Toate acestea într-o atmosferă foarte plăcută.

10. San Sebastian (Spania)
San Sebastian este o destinație de neegalat pentru o scurtă escapadă romantică cu persoana iubită.
Un cadru natural și o dezvoltare urbană tipică pentru începutul secolului XX, înzestrează San Sebastian cu frumusețe fără egal și vă va face să scăpați ușor de stresul vieții cotidiene, pe parcursul romanticului vostru city break.
De asemenea, orașul vă oferă și o serie de resurse adecvate, pentru a oferi căldură și calitate șederii voastre, fie singur sau în compania persoanei iubite: centre spa, hoteluri boutique, restaurante de calitate, trasee interesante și activități romantice.

POSTĂRI ALEATORII