10 obiceiuri alimentare care vă îmbătrânesc prematur

Dacă vechea zicală „ești ceea ce mănânci” este adevărată, atunci consumul de alimente nesănătoase vă poate face să arătați îmbătrâniți și obosiți.
Nimeni nu-și dorește să arate mai în vârstă decât este. De fapt, pe măsură ce înaintăm în vârstă, vrem să ne păstrăm pe cât posibil aspectul tineresc. Suntem cu toții diferiți, dar suntem toți oameni și avem aceleași mecanisme interne.

Iată o listă cu 10 obiceiuri alimentare care te îmbătrânesc prematur:

1. Îndulcitorii artificiali

Orice lucru artificial este nesănătos. Aspartamul, zaharina, sucraloza sunt doar câteva din cele pe care ar trebui să le evitați.
Chef Kimberly Snyder, autoarea a Beauty Detox Solution: „Evitați toți îndulcitorii artificiali și produsele care îi conțin. Prezintă prea multe riscuri pentru sănătate. Pe lângă asta, vă fac să arătați îmbătrâniți.

2. Consumul de carne carbonizată (cu suprafața înnegrită de arsură)

Dacă hamburgerul, grătarul sau friptura are o crustă neagră, răzuiți-o și n-o mâncați! Studiile arată că partea carbonizată poate conține hidrocarburi care provoacă inflamații. Inflamația erodează colagenul din piele, cauzând îmbătrânirea.

3. Consumul excesiv de produse lactate

Dacă sunteți vegan, asta nu este o problemă pentru dumneavoastră, însă pentru mulți consumul de produse lactate este ceva la ordinea zilei. Iaurtul, brânza, laptele - aproape că nu le pot evita. Lactatele s-au schimbat mult de-a lungul timpului. Majoritatea lactatelor din ziua de azi conțin aditivi suplimentari și hormoni (excepție făcând doar produsele lactate organice) care provoacă boli și o îmbătrânire nenaturală a corpului.
Dacă nu vă puteți abține de la consumul de lactate, măcar limitați-l la produse fără aditivi. Alegeți-le pe cele organice.

4. Consumul excesiv de zahăr alb

Majoritatea experților sunt de acord că moderația este cheia pentru a înlătura orice obicei excesiv, cum ar fi consumul de prea mult zahăr alb. Consumul moderat de zahăr este în regulă pentru unii. Cu toate acestea, unii oameni preferă să-l evite complet.
Statisticile dovedesc că ingerarea unei cantități prea mari de zahăr creează o reacție adversă în organism, adăugând calorii în plus, inflamații, apariția cearcănelor și a ochilor umflați - toate acestea fiind semne de îmbătrânire.

5. Consumul excesiv de sare

Consumul excesiv de sodiu/sare a fost asociat cu retenția de apă, formarea cearcănelor, umflarea țesuturilor și o serie de alți factori ai îmbătrânirii. Junk food, sucurile dietetice (light) și fast food - toate conțin mai multă sare decât are nevoie corpul dumneavoastră.
Citiți etichetele produselor și rămâneți proactivi cu privire la consumul de sare pentru a vă păstra aspectul tineresc pentru totdeauna.

6. Carnea procesată

Salamul, șunca, cârnații sau cremwurștii, și alte cărnuri procesate conțin cantități enorme de aditivi și conservanți. Aceste ingrediente artificiale cauzează inflamații prin tot corpul. Pe lângă faptul că te îmbătrânesc, acestea au fost asociate și cu bolile de inimă. Alegeți alte tipuri de carne, cum ar fi peștele sau carnea de vită organică.

7. Acizi grași nesaturați

Acizii grași nesaturați sunt aditivi alimentari creați de om. Producătorii de alimente îl folosesc în margarină, hrană procesată și ambalată și gustări de tipul snack food. Încă de la începuturile sale în anii '50, acizii grași nesaturați și-au făcut apariția în aproape orice, de la pâine până la unt de arahide. Acizii grași nesaturați sunt acum asociați cu riscul de boli cardiace coronariene, o cauză principală a morții, dar și a îmbătrânirii premature. Învățați cum să citiți etichetele produselor alimentare pentru a vă feri de acizii grași nesaturați. Nu le permiteți accesul în corpul dumneavoastră!

8. Dacă este ambalat într-o cutie...

De obicei, alimentele care sunt ambalate în cutii sunt procesate. Precum carnea procesată, alimentele ambalate în cutii conțin aditivi și conservanți care grăbesc procesul de îmbătrânire. Dacă vreți să arătați cu câțiva ani mai tineri, consumați alimente integrale; fructe, legume și proteine naturale. Nu toate alimentele ambalate în cutii sunt la fel. Citiți etichetele produselor și evitați ingredientele create de om.

9. Consumul excesiv de cafeină

Cu toții iubim o ceașcă de cafea bună, iubim mirosul, gustul și faptul că ne ține treji când simțim nevoia să tragem un pui de somn. Dar, prea multă cafeină poate avea un efect negativ asupra pielii, unghiilor, părului, și în alte zone ale corpului. Ne deshidratează și fură umezeala din locurile în care ne dorim și avem nevoie să arătăm mai tineri. Băuturile sportive și băuturile carbogazoase care conțin cafeină sunt, de asemenea, la fel de rele.
Există alimente care pot înlocui cafeaua, ca stimulent natural. De exemplu, un măr poate oferi o explozie de energie rapidă, fără deshidratare.

10. Alcoolul

Precum cafeina, alcoolul extrage fluidele din corp, cauzând deshidratarea pielii, părului și a unghiilor. Totul din interiorul dvs. este afectat când beți prea mult. Puteți chiar să vă îngrășați de la consumul de alcool în exces. Consumați alcool cu o serioasă moderație pentru a avea un ten tineresc li o strălucire radiantă.

A sosit momentul să renunțați la obiceiurile alimentare nesănătoase. Acum puteți alege dintr-o varietate mai mare de alimente sănătoase. Alegeți cu înțelepciune; legume și fructe colorate = sănătate. Fiți tineri din interior spre exterior. Învățați să citiți etichetele produselor alimentare și evitați aditivii nesănătoși.
Aveți o atitudine pozitivă, mâncați corect, fiți activi și rămâneți tineri toată viața.POSTĂRI ALEATORII