TEST: 12 întrebări de știință la care doar 6% dintre americani au știut să răspundă

1. Această imagine arată un obiect în spațiu, care are un nucleu de gheață și o coadă de gaze și praf care se întinde pe milioane de kilometri. Ce este?
a. o stea
b. o cometă
c. un asteroid
d. o lună

2. Ce fel de unde sunt folosite pentru a expedia și a recepționa apeluri pe telefonul mobil?

a. unde radio
b. unde vizibile de lumină
c. unde sonore
d. unde gravitaționale

3. Această imagine arată cele trei straturi ale Pământului. Care strat este cel mai fierbinte?
a. stratul exterior, scoarța terestră
b. stratul mijlociu, mantaua Pământului
c. stratul interior, nucleul Pământului

4. Care dintre aceste fenomene creează fluxul și refluxul oceanic?

a. mișcarea de rotație a Pământului pe axul său
b. atracția gravitațională a lunii
c. atracția gravitațională a soarelui

5. Ce măsoară un an lumină?

a. luminozitate
b. timp
c. distanță
d. greutate

6. Denver, Colorado se află la o altitudine mai mare decât Los Angeles, California. Care dintre aceste afirmații este corectă?

a. Apa fierbe la o temperatură mai joasă în Denver decât în Los Angeles
b. Apa fierbe la o temperatură mai ridicată în Denver decât în Los Angeles
c. Apa fierbe la acceași temperatură atât în Denver cât și în Los Angeles

7. Care dintre aceste imagini ilustrează cel mai bine ce se întâmplă atunci când lumina trece printr-o lupă?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

8. De ce proprietate a unei unde de sunet este determinată intensitatea sonoră?

a. frecvență
b. lungime de undă
c. viteza sau rata de schimbare
d. amplitudinea sau înălțimea

9. Care din următoarele afirmații sunt descrie cel mai bine în datele din graficul de mai jos?
a. în ultimii ani, rata cariilor a crescut în multe țări
b. în unele țări, oamenii se spală mai des pe dinți decât în alte țări
c. cu cât oamenii mănâncă mai mult zahăr, cu atât șansele să facă carii sunt mult mai mari
d. în ultimii ani, consumul de zahăr a crescut în multe țări

10. Care dintre aceste elemente sunt necesare pentru a face energia nucleară și armele nucleare?

a. clorură de sodiu
b. uraniu
c. azot
d. bioxid de carbon

11.  Care dintre aceste persoane a descoperit vaccinul anti-poliomielită?
a. Marie Curie
b. Isaac Newton
c. Albert Einstein
d. Jonas Salk

12. Care dintre acești termeni este definit ca studiul modului prin care pozițiile stelelor și planetelor pot influența comportamentul uman?

a. astrologie
b. alchimie
c. astronomie
d. meteorologie

RĂSPUNSURI: 

1. b, 2. a, 3. c, 4. b, 5. c, 6. a, 7. c, 8. d, 9. c, 10. b, 11. d, 12. a

POSTĂRI ALEATORII