5 feluri de mâncăruri japoneze incredibile + VIDEO

1. Calmar dansator la bol

Ați mai văzut vreodată felul de mâncare „calmar dansator la bol”? Este cel mai discutat fel de mâncare japonez. Calmarul se mișcă în bol! Acest lucru este posibil numai prin adăugarea sosului de soia peste calmar. Deși este mort, celulele sale musculare, care primesc impulsuri electrice, sunt încă intacte. Astfel, la contactul cu sarea din sosul de soia mușchii se activează involuntar, provocând acele spasme înfricoșătoare.
Poți mânca acest fel de mâncare în Hakotade, Hokkaido.


2. Carne de cal crudă

Acesta fel de mâncare se numește „Basashi”. Chiar este făcut cu carne de cal crudă! În Japonia este foarte popular mâncatul acestui fel. Este delicios și asemănător la gust cu sushi.

3. Natto

Acesta este Natto. O mâncare tradițională japoneză făcută din boabe de soia fermentate, mâncată de obicei cu sos de soia.

4. Inago no Tsukudani

Sunt lăcuste fierte și înăbușite în sos de soia dulce, ca un fel de tocăniță de lăcuste. O dată ce începeți să mâncați nu vă veți mai putea opri. Ce părere aveți?

5. Shirako

Și acest fel de mâncare face parte din ciudata bucătărie japoneză. Shirako reprezintă lapții (sperma) peștelui! Cuvântul „shirako” înseamnă în japoneză „copiii albi”. Are o textură foarte moale și cremoasă care se topește în gură precum untul. Foarte delicios!


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII